MEB'den okullara dijital pano kurulumuna ilişkin resmi yazı

Eğitim-Bir-Sen Milli Eğitim Müdürlüklerine dijital pano (TV) taktırdı.

MEB'den okullara dijital pano kurulumuna ilişkin resmi yazı
25 Nisan 2016 Pazartesi 08:30

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından 81 il Valiliğine dijital pano kurulumu konulu resmi yazı gönderildi.

4688 sayılı Kanunun 23'üncü maddesinin son fıkrası hükmü gereğince, sendika işyeri temsilcilerine yer tahsisi ve ilan panosu temininin fiziki imkanlar çerçevesinde; kamu kurum ve kuruluşlarının toplantı veya konferans salonlarının ise uygun olması halinde işyeri sendikal faaliyetleri için sendikalara tahsisi konusunda gerekli kolaylıklar sağlanmasına atıfta bulunularak Eğitim Bir Sendikası tarafında tüm İl Milli Eğitim Müdürlüklerine Televizyon taktırılmıştır.

Resmi yazının tamamı şu şekildedir:

"İlgi  :  Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü 14.12.2015 tarihli ve 53909240-915-E.12870618 sayılı yazısı.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) tarafından, Bakanlık merkezine ve il milli eğitim müdürlüklerinde sendikal faaliyetlerin yansıtılacağı dijital pano kurulması talebinde bulunmuştur.

Bilindiği üzere 2003/37 sayılı Başbakanlık Genelgesinin 2'nci sırasında; "4688 sayılı Kanunun 23'üncü maddesinin son fıkrası hükmü gereğince, sendika işyeri temsilcilerine yer tahsisi ve ilan panosu teminini fiziki imkanlar çerçevesinde; kamu kurum ve kuruluşlarının toplantı veya konferans salonlarının ise uygun olması halinde işyeri sendikal faaliyetleri için sendikalara tahsisi konusunda gerekli kolaylıklar sağlayacaktır." açıklamasına yer verilmiştir.

Bu çerçevede, Bakanlık merkezinde sendikal faaliyetlerin yansıtılacağı dijital pano kurulmasına ilişkin talep ilgi yazı ile uygun görülmüştür.

Bu nedenle aynı nitelikteki panoların, il milli eğitim müdürlüklerinde de kurulmasına bir sakınca bulunmadığı değerlendirilmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.