MEB'den milyonlarca öğrenciye müjdeli haber

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) bu sene bu sene başlattığı ödevsiz yarıyıl tatili devam edecek. Bakanlık uygulamayı eğitim-öğretim yılında da planlıyor.

MEB'den milyonlarca öğrenciye müjdeli haber
03 Şubat 2016 Çarşamba 08:52

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) bu sene bu sene başlattığı ödevsiz yarıyıl tatili devam edecek. Bakanlık uygulamayı eğitim-öğretim yılında da planlıyor. 

Eğitim-öğretim yılının başlamasına az kaldı. MEB'in bu sene başlattığı ödevsiz yarıyıl tatili milyonlarca öğrenciyi sevindirmişti. MEB, bu uygulamayı devam ettirme kararı aldı. Talim ve Terbiye'nin belirleyeceği ev ödevi yoğunluğu eğitim-öğretim yılında da devam edecek. 

Bakanlık böylelikle öğrencilerin daha fazla sosyalleşmesini hedefliyor. Öğrencilerin sanat, spor, daha fazla araştırma ve kitap okumaya teşvik edilmesine önem verilecek. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yarıyıl tatilinde öğrencilere ödev verilmemesi konusunda talimat vermişti. 

Öğrenciye verilecek ödev yoğunluğu okullardan değil bizzat bakanlık tarafından belirnecek. Öğrencilere ne kadar ödev verileceğini, hangi konulardan ödev verileceğini Talim ve Terbiye Kurulu belirleyecek. 

Bakanlık okullardaki ağır ve yoğun ders müfredatında da düzenlemeler yapmayı planlıyor. Matematik ve geometri müfredatında sadeleştirmeler yapmıştı. Aynı şekilde fizik, kimya ve biyoloji gibi derslerin müfredatında da sadeleştirmeye gidilecek. Bakanlığın bu sayede öğrencilere, nitelikli ancak daha sade bilgileri kazandırmayı hedefliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dayı - 8 yıl önce
Meb.de işbilmez danışmanlardan çıkmış bir fikir olduğu kanaatindeyim.
Avatar
irfsn - 8 yıl önce
Oldu olacak okulları kapatalım int üzerinden eğitime devam edelim. Öğretmen gün boyunca int üzerinden sorulara cevap verir. Böylece kırtasiye masrafı azalmış olur.
Avatar
osman - 8 yıl önce
İşin kolayı ne güzel.Avrupalı ilköğretimde öğleye kadar ders,öğleden sonra okulda sosyal faaliyet yapıyor.Bulaşık yıkıyor,sıraya geçmeyi öğreniyor.Yemek yemeyi öğreniyor daha neler.Çok yazık ettiniz bu ülkeye.