MEB Bakanı Yılmaz'dan tam gün ve sözleşmeli öğretmen açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, gazetecilerin eğitimde tam güne geçilmesi ve sözleşmeli öğretmen mülakatı hakkındaki sorularını cevapladı.

MEB Bakanı Yılmaz'dan tam gün ve sözleşmeli öğretmen açıklaması
06 Ekim 2016 Perşembe 13:16

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitimde tam güne geçilmesi ve sözleşmeli öğretmen mülakatları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz, tam güne geçilmesiyle oluşacak olan derslik ihtiyacı sorunu için "Özel sektör teşvikiyle 77 bin dersliği yaparız" ifadesinde bulundu.

Gazetcilerin eğitime dair sorularını cevaplayan Yılmaz, "Her yıl kim okul yaptı, özel sektör... Geçmişte biz devlet eliyle yaptık. Her yıl başarımızı tekrarlarsak 77 bin derslik ihtiyacı ortadan kalkacaktır. Önümüzdeki dönemde artmış bütçe diğer kurumlara göre Milli Eğitim Bakanlığındadır. Bunun da gerekçesi tekli eğitime geçebilmektir. İnşallah önümüzdeki dönemde ikili eğitimi bitirip tekli eğitime geçeceğiz" diye konuştu.

İngilizce'ye ağırlık verilecek

Beşinci sınıfta ingilizce dersindeki ağırlığın arttırılacağını söyleyen Yılmaz, "Mezun olan öğrenciler ana diline nasıl hakimse bir başka dile de o kadar hakim olacak" ifadesinde bulundu.

Sözleşmeli öğretmen mülakatı sorusu

Sözleşmeli öğretmenlik mülakatlarında ise Reis denilince aklına kim geliyor' sorusunun sorulumasına yönelik gazetecilerden gelen soruya ise Bakan Yılmaz şu şekilde cevapladı:

 "Mülakat doğrudur yapılması da doğrudur. Bizim soru havuzumuzda böyle sorular yok. Bunlar sadece mülakatlara gölge düşürmek için söylenen şeyler" 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.