MEB Bakanı Nabi Avcı'dan güvenli internet açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı sosyal medya hesabı twitter üzerinden öğrencilere ve ailelere önemli açıklamalarda bulundu. Nabi Avcı internet kullanımı ile ilgili ailelere tavsiyelerde bulundu.

MEB Bakanı Nabi Avcı'dan güvenli internet açıklaması
03 Mayıs 2016 Salı 12:05

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sosyal medya hesabı twitter üzerinden sahte ve sanal kimlik saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Nabi Avcı güvenli internetin önemine vurgu yaparak, EBA sisteminin güvenli olduğunu, ailelerin ve öğrencilerin güvenle EBA'yı kullanmalarını önerdi. 

MEB Bakanı Nabi Avcı @NabiAvciBakan isimli twitter adresinden,  önemli açıklamalarda bulundu. Nabi Avcı, her yeni günde, sahte ve sanal kimliklerin insan haysiyetine saldırılarını tanık olduklarını ifade ederek, sanal oyunların çocuklar üzerinden büyük bir etkisi olduğunu dile getirdi. 

Sanal oyunların çocuklar için son derece önemli ve tabi bir alanı istismar ettiğini ifade eden Nabi Avcı, oyun mantığının kötü kullanıldığı ve çocukları oyun kölesi haline getirmeye çalışıldığını söyledi. 

Çocukların ve gençlerin internete bağımlılığının artarak devam edecepini, o yüzden de buna karşın bir takım tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Nabi Avcı, Milli Eğitim olarak öğrencilerin güvenli bir şekilde ders çalışabilmeleri için ortam oluşturduklarını söyledi.

Öğrencilerin daha iyi çalışmaları için ve ders içeriklerine ulaşabilmeleri için EBA'yı kurduklarını ifade eden Nabi Avcı, internet üzerindeki diğer arama motorlarının, başka nitelikler ortaya çıkarabileceğini belirtti. 

EBA'nın çocukların rahatlıkla ve güvenle girebileceği bir sistem olduğunu söyleyen Avcı, EBA için şu siteye gir demenin daha pedagojik ve etkili bir yaklaşım olduğunu ifade etti.

İnternet güvenliğinin önemine dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı, "İnternet güvenliği, güvenli internet konusunda hep beraber çözümler üretmeli, projeler geliştirmeliyiz." açıklamasını yaptı.  Ailelerin , devletin ve STK'ların işbirliği içinde olması gerektiğini belirten Nabi Avcı, anne-babalara ve öğrencilere dersle ilgili aramalarda sadece EBA arama motorunu kullanmalarını ısrarla önerdiğini dile getirdi.



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.