Liselerde Ek Yerleştirme Alınacak

MEB tarafından öğrencilere açık liseden kurtulma şansı tanındı. 7 Ekim'e kadar başvuru yapılması gerekiyor.

Liselerde Ek Yerleştirme Alınacak
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

TEOG kapsamında herhangi bir okula yerleşmeyen öğrencilerin açık lise kayıtları otomatik olarak yapılmıştı. Bu durumdan kurtulmak isteyen öğrenciler için 3 ek yerleştirme hakkı tanındı. 

Geçtiğimiz üç tercih boyunca liselere yerleştirmesi yapılmayarak açık liseye gitmek zorunda bırakılan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı bir hak daha tanıdı. Yapılacak tercihlerle bir çok okuldaki boş kontenjanların da doldurulması hedefleniyor. 

1 Ekim tarihinde başlayan ek yerleştirmelerde üç tercih yapacak öğrenciler yeni okullarına kavuşabilecek. Bu kapsamda alınacak tercihler için il veya ilçelerdeki öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvuru yapılacak.

AÇık lisede okumak istemeyen öğrenciler için son başvuru tarihi de 7 Ekim 2015 olarak duyuruldu. 

Diğer yandan bir çok il ve ilçedeki en prestijli okullarda dahi boş kontenjanın bulunması nedeniyle eğitimciler öğrencilerin tercih yapması gerektiğini ifade ediyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.