Kurslarda ölçme elektronik sınavla yapılacak

Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nda eğitim gören öğrencilerin gelişimi aylık yapılacak elektronik sınavlarla ölçülecek.

Kurslarda ölçme elektronik sınavla yapılacak
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Keçiören Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu'nda başlayan bir uygulama ile kurslardaki öğrencilerin gelişme durumları sınavlarla ölçülecek. Yapılan elektronik sınavın tanıtım toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muharrem Kurt sınav sistemini ve yapılacak sınavları anlattı.

8. ve 12. sınıflar için düşünülen elektronik sınavlarda öğrencilerin gelişim durumlarının kendileri tarafından da görüleceği belirtilirken bu sayede öğrenme süreçlerinin hızlandırılması amaçlandı. Yapılan e-sıınavlar öğrencilerin not durumlarını ve gelecek eğitimlerini etkilemezken kurslardaki başarı durumu hakkında ipucu verecek. 

8. sınıflar için elektronik olarak Türkçe sınavı yapıldığını aktaran Muharrem Kurt, yakında bir de Fen Bilgisi sınıavının yapılacağını söyledi. Bu sene sonuna kadar 110 UZEM'in hayata geçirileceğini ve sınavların elektronik merkezlerde yapılacağını belirten Müsteşar Yardımcısı Kurt bu sayede her merkezde elektronik sınavların mümkün olacağını söyledi.

40 bin soruluk ve 2 bin 500 test hazırladıklarını belirten Muharrem Kurt, bu soruların aşamalı bir şekilde yayımlanacağını söyledi. Öğrenciler bu sayede kendi ilerleme durumlarını, kazanımlarını ve geleceklerini daha net bir şekilde görebilecekler.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.