Kur’an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışması Finali

Anadolu imam hatip lisesi öğrencileri arasında düzenlenen “Genç Sada'' Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın Türkiye Finali, İzmir Sabancı Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Kur’an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışması Finali
09 Mayıs 2017 Salı 14:06

Anadolu imam hatip lisesi öğrencileri arasında düzenlenen “Genç Sada´´ Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın Türkiye Finali, İzmir Sabancı Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Finale;Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Daire Başkanı Mehmet Nezir Gül, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve çok sayıda izleyici katıldı.

Ankara, Amasya, Bingöl, Bitlis, Kahramanmaraş, Antakya, Isparta, Eskişehir Bursa ve İstanbul’dan gelen 10 finalistin yarıştığı finalde yarışmacıların oldukça heyecanlı olduğu gözlendi.

Törende konuşan İzmir İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, finallere ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Ömer Yahşi konuşmasında; bağlı olmaktan büyük şeref duyduğumuz İslâm’ın mukaddes kitabı Kuran’ı Kerim’in Allah katından insanlara sunulan büyük bir lütuf ve aynı zamanda hidayet kaynağı olduğuna ve Kuran-ı öğrenme ve öğretmek bağlamında hafızlığın önemine vurgu yaptı.

Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, imam hatip okullarımızın Türkiye’de önemli bir boşluğu doldurduğunu, yakın bir gelecekte akademik başarı başta olmak üzere sosyal ve kültürel yönden de büyük başarılara imza atacaklarını söyledi. Bu yarışmaların genişletilerek geleneksel hale getirildiğini, Türkiye´nin 10 farklı bölgesinden 10 finalistin final yarışmalarına katıldığını, Kur’an-ı Kerim’i en güzel okuyan, O´nu anlayan ve anlatacak öğrencilerin de okullarımızda yetiştiğini belirtti. 

Gaziemir Şehit Mustafa Yaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Korosu Asr Suresi’ni seslendirirken, Kültür Turizm Müdürlüğü’nün tasavvuf korosu da çeşitli ilahilerle güne renk kattı. Diyanet işleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin ve diğer 4 jüri üyesi, yarışmanın birincisini seçmekte çok zorlandıklarını ve imam hatip okullarımızdaki başarının çok önemli olduğunu vurguladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.