Konya ve Karaman'da okullar tatil mi? 11 Ocak 2017 Valilik açıklaması

Konya ve Karaman'da kar yağışı devam ediyor. Peki yarın okullar tatil olacak mı? Konya ve Karaman Valilikleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden son dakika gelişmeleri haberimizde.

Konya ve Karaman'da okullar tatil mi? 11 Ocak 2017 Valilik açıklaması
10 Ocak 2017 Salı 20:15

Konya'da yarın eğitime ara verilecek mi? Hafta sonunda Marmara Bölgesinde etkili olan kar yayğışı, hafta başından itibaren İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesinde etkisini gösterecek. Peki Konya ve Karaman'da kar tatili olacak mı? Kar yağışı hafta boyunca etkili bir şekilde devam edecek. Eğitime ara verilecek mi, Valilik ve İl MEM'lerde kar tatili açıklaması yapıldı mı? İşte tüm merak edilenler haberimizde. 

Konya'da ve Karaman'da Hava Durumu

Konya ve Karaman'da akşam kar yağışı etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kar yağışı ile ilgili açıklama şu şekilde;

Bölgemiz (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde) genelinde kar yağışı ve kuvvetli rüzgar beklenmektedir. Kar yağışının Konya’nın batı ve güneybatı (Akşehir, Tuzlukçu, Doğanhisar, Hüyük, Derbent, Beyşehir, Seydişehir, Derebucak, Ahırlı, Yalıhüyük, Bozkır, Hadim, Taşkent, Güneysınır, Akören) kesimleri ile Karaman çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun, bölgenin diğer kesimlerinde hafif ve yer yer orta kuvvette olacağı tahmin edilmektedir. Kar yağışının aralıklı olarak Çarşamba günü sabah saatlerine kadar devam edeceği beklenmektedir. Yağışla birlikte rüzgarın da yarın öğle saatlerine doğru Bölgemiz genelinde güneyli yönlerden kuvvetli (39-61 km/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına (62-74 km/saat) şeklinde eseceği ve zaman zaman tipiye neden olabileceği tahmin edilmektedir. Kar yağışı ile yer yer kuvvetli rüzgarın neden olabileceği olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşları tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir. 



Karaman'da ise kar yağışı bu geceden itibaren etkili bir şekilde devam edecek. Karaman'da yarın en düşük sıcaklık -10, en yüksek sıcaklık ise -2 derece olacak.



Konya ve Karaman'da okullar tatil edilecek mi?

10 Ocak Salı gecesinden itibaren Karaman ve Konya'da kar yağışı etkili bir şekilde devam edecek. Uzmanlar kar yağışı konusunda vatandaşları uyarırken, henüz kar tatili haberi gelmedi. Öğrenciler MEB ve Valilik sayfalarından gelecek kar tatili açıklamasını bekliyor. Konya ve Karaman'da okulların tatil olması ile ilgili açıklamaya haberimizden ulaşabilirsiniz. 


   

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.