Kodlama Dersi müfredat çalışması bitmek üzere

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı SETA Vakfı'nda düzenlenen "Türkiye'nin Eğitimde Kalite Stratejileri Fırsatlar ve Zorluklar" konulu konferansa katıldı. Fatih Projesi ve Suriyeli öğrencilerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Nabi Avcı "Kodlama Dersi"nin müfredatının hazırlanmasında sona gelindiğini belirtti.

Kodlama Dersi müfredat çalışması bitmek üzere
23 Mart 2016 Çarşamba 22:34

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı  SETA Vakfı'nda düzenlenen "Türkiye'nin Eğitimde Kalite Stratejileri Fırsatlar ve Zorluklar" konulu konferansa katıldı. Konferansta kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Nabi Avcı Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısının Finlandiya'nın toplam öğrenci sayısının üç katı olduğunu belirterek bu konuda gayret gösterdiklerine dikkat çekti. 

Terörün hayatı sekteye uğratmaması gerektiğini belirten Nabi Avcı birçok alanda çalışmalarının devam ettiğini belirterek Kodlama Dersi ile ilgili de bilgi verdi. 

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, terörle mücadelede en önemli faktörlerden birinin, hayatın teröre rağmen devam etmekte olduğunu belirterek, "Bizim terörün oluşturmak istediği gündeme teslim olmayacağımızı, her birimizin sorumlu olduğumuz işlerimizi çok daha iyi bir şekilde yapmak için gayretlerimizi herkese göstermek." dedi.

Fatih Projesi'nin başarıyla uygulandığını dile getiren Nabi Avcı, çeşitli grupların Fatih Projesi battı, şeklinde yaydığı söylentilerin de provokatif söylemler olduğunu belirtti.  Fatih Projesi'nin ve EBA (Eğitim Bilişim Ağı) uygulamalarının yardımcı kaynak, bandrolsüz kitap gibi 10 milyar dolarlık kaçak paranın engellenmesinde önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Kodlama dersi ile ilgili müfredat çalışmalarının devam ettiğini ve sona gelindiğini belirten Avcı, "Önce pilot olarak farklı kademelerde başlayacağız." dedi. 


Etiketler; #kodlama dersi
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.