KHK ile kapatılan Astsubay Meslek Yüksekokullarındaki öğrencilerin yerleştirme tercih işlemleri başladı  

YÖK, kapatılan fakülte, yüksekokul ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kayıtlı öğrencilerin yükseköğretim kurumlarına yerleştirilmesi ile ilişkin duyuru yayımladı. Peki kapatılan üniversiteler ve meslek yüksekokullarındaki öğrenciler ne zaman tercih işlemi yapacak? İşte YÖK tarafından yapılan tercih işlemi ile ilgili duyuru haberimizde. 

KHK ile kapatılan Astsubay Meslek Yüksekokullarındaki öğrencilerin yerleştirme tercih işlemleri başladı  
22 Eylül 2016 Perşembe 12:41

31 Temmuz 2016 tarihinde yayımlanan KHK ile kapatılan askeri yükseköğretim kurumlarındaki öğrencilerin Türkiye'de bulunan yükseköğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri başlıyor. Binlerce öğrenci, diğer yükseköğretim kurumlarına yerleşmek için tercih işlemi yapacak. PEki tercih işlemleri ne zaman başlıyor ve ne zaman sona erecek? İşte detaylar. 

YÖK tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

"Kapatılan Yükseköğretim Kurumları Bünyesindeki Fakülte, Yüksekokullar, Astsubay Meslek Yüksekokulları Kayıtlı Öğrencilerin Yükseköğretim Kurumlarına Yerleştirilmesine İlişkin Duyuru (22.09.2016)

31 Temmuz 2016 tarih ve 29787 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 669 sayılı KHK ile kapatılan askeri yükseköğretim kurumlarının öğrencileri Türkiye'deki diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirme işlemlerinde tercihlerini, 22 - 26 Eylül 2016 tarihleri arasında YÖK'ün https://yoksis.yok.gov.tr/TS internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve e-devlet kapısı şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemi, 26 Eylül 2016 tarihinde saat 17:00'de sona erecektir.
 
Tercih sistemi bugün içinde açılacak olup, sistem açıldığında Başkanlığımız internet sayfasında ayrıca duyurulacaktır."

Öğrenciler tercih işlemlerini 22 Eylül-26 Eylül 2016 tarihleri arasında yapacak. Öğrenciler tercihlerini aşağıdaki bağlantıya tıklayarak yapabilirler. 

Tercih işlemi için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.