Kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin öğrenim ücretleri ne kadar oldu? İşte öğrenim ücretlerinin listesi

667 sayılı KHK ile kapatılan üniversite öğrencilerinin öğrenim ücretlerine dair tablo YÖK tarafından yayımlandı. Öğrenim ücretleri ne kadar oldu? Öğrenim ücretleri nasıl ödenecek? Ayrıntılar haberimizde...

Kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin öğrenim ücretleri ne kadar oldu? İşte öğrenim ücretlerinin listesi
30 Kasım 2016 Çarşamba 13:16

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) OHAL kapsamında çıkarılan 667 sayılı KHK ile kapatılan üniversite öğrencilerinin öğrenim ücretlerine ilişkin açıklama yaptı. Kapatılan üniversitelerde bulunan öğrenciler diğer diğer yükseköğretim kurumlarına merkezi  yerleştirme sonucunda kayıt yaptırmıştı. 'Peki kayıt yaptıran öğrencilerin  öğrenim ücretleri ne kadar' ve  'ödeme süreci nasıl olacak' sorularına YÖK yaptığı açıklama ile cevapladı.

Öğrenim ücreti tablosuna ulaşmak için TIKLAYINIZ. 

Yerleştirilme işlemi yapılan öğrencilerin 2015-2016 eğitim öğretim döneminde ödemiş oldukları öğrenim  ücretlerine Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) yayınlanan Ağustos 2016 dönemi  tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) artış oranı (yüzde 8,05) uygulanarak ücretler hesaplandı. Bu ücretler kayıt yaptırılan yükseköğretim kurumlarına ödenecek.

Ödenecek olan ücrette 2015-2016 eğitim-öğretim  yılına ait ödemeleri, banka dekontu, makbuz, hesap ekstresi gibi belgelerle kanıtlamamaları durumunda tabloda yer alan ücreti ödemek zorunda kalacaklar.

Şehit ve gazi yakını ile engelli öğrenciler ise ücret ödemeyecek.

YÖK'ün açıklamasındaki ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.