İsmet Yılmaz: "Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yatırımdır"

MEB Bakanı İsmet Yılmaz, Sabancı Kültür Merkezi'nde yaptığı konuşmada eğitim ve burslar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz mesleki eğitime çok önem vereceklerini vurguladı. İşte Bakan İsmet Yılmaz'ın önemli açıklamaları haberimizde.

İsmet Yılmaz: "Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yatırımdır"
15 Ekim 2016 Cumartesi 19:55

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitim ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, gelecek dönemlerde özellikle mesleki eğitime çok önem vereceklerini ifade etti. İşte MEB Bakanı İsmet Yılmaz'ın gündeme dair açıklamaları haberimizde. 

MEB Bakanı İsmet Yılmaz, Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) 2016-2017 akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Mesleki eğitimin önemine vurgu yapan Yılmaz, gelecek dönemde mesleki eğitime çok önem vereceklerini ifade etti. 

Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yatırımdır

Engelli öğrencilerin eğitimindeki engelleri tamamen kaldıracaklarını ifade eden Yılmaz, Gayri Safi Milli Hasıla'dan eğitime payın yüzde 5.2 olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, "Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. 2002 yılında 76 üniversite vardı, en son 182 üniversitemiz var. Öğrenci sayımız 7 milyon 193 bin. Sadece lisans eğitimi alan kişi sayısı 3 milyon 900 bin 601. Bu sayı, Avrupa'da en yüksek, yükseköğretime giden öğrenci sayısını gösteriyor. Bu dahi Türkiye'nin geleceğinin aydınlık olacağını göstermek için yeterli. Öğretim üyesi sayısı 72 bin, kadın profesör oranı yüzde 30. AB'de bu oran yüzde 15." şeklinde konuştu.

1 milyon 518 bin öğrenciye burs

MEB Bakanı İsmet Yılmaz, bu zamanda isteyen her öğrenciye kredi bursu verildiğini ifade ederek,  2016'da toplam 1 milyon 518 bin öğrenciye ayda 400 TL öğrenim kredisi verildiğini ifade etti. Yılmaz, "Üniversitelerimizin sadece sayısını artırmayı değil kaliteli bir eğitim vermesini de istiyoruz. Nicelik olarak büyümenin yanı sıra nitelik olarak da büyümesini, kalite odaklı rekabetçi bir yapıya kavuşturmayı istiyoruz"  şeklinde konuştu.

   

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.