Hacettepe Üniversitesi ders kayıt işlemleri için önemli açıklama

Hacettepe Üniversitesi, öğrencileri için ders kayıt ve ekle/sil işlemleri hakkında önemli açıklama yaptı. Hacettepe Üniversitesi ders kayıt ve ekle/sil işlemleri ne zaman yapılacak? Kayıt işlemi nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Hacettepe Üniversitesi ders kayıt işlemleri için önemli açıklama
25 Eylül 2016 Pazar 10:34

Hacettepe Üniversitesi, öğrencileri için ders kayıt işlemleri hakkında önemli açıklama yaptı. Ders kayıt işlemlerinden öğrencinin kendisinin sorumlu olduğunu belirten üniversite, kampüse gelmeden internet aracılığıyla işlemlerin yapılabileceğini bildirdi.

Sınıflara göre ayrı ayrı verilen ders kayıt işlemi tarihlerinde işlemlerini yapabilmesi için 23 Eylül  2016 tarihine kadar Vakıfbank'a katkı payı ödemesini gerçekleştirmiş olması gerekiyor. 

İşte ders kayıt işlemi tarihleri:



 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Dönemi’nden itibaren, Hazırlık sınıfında okuyacak öğrenciler de “Ders Kayıt Programı” ‘ndan ders kayıtlarını yapabilecek.

Kayıt işlemi nasıl yapılacak?

Hacettepe Üniversitesi öğrencileri tabloda verilen ders kayıt ve ekle/sil tarihlerindeki kayıt işlemlerini gerçekleştirmek için, önceden Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından eposta adreslerine gönderilmiş olan şifreleriyle sisteme girerek ders kayıt işlemlerini yapabileceklerdir. 

Kayıtları kesinleştirmek içinde hazırlık öğrencileri hariç diğer öğrenciler, ders seçme işlemlerini tamamladıktan sonra, ‘Kaydımı Kesinleştir’
butonuna tıklayarak kayıt işlemlerini sonlandıracak. Hazırlık öğrencileri ise kesin kayıt işlemi yapamayacak.

Kesin kayıt işlemini yapan öğrenciler tekrar güncelleme işlemi yapamayacak. Bunu yapabilmeleri için danışmaları tarafından onayın kaldırılması gerekiyor. 

SEC dersi açıklaması

Ünivesite SEC dersi için ayrı açıklama yaptı. Hacettepe Üniversitesi'nin SEC açıklaması:

"Seçmeli Dersler Koordinatörlüğü tarafından açılan “SEC” kodlu derslerden, ders kayıt haftasında öğrencilerin en fazla 3 tane ders almalarına izin verilmektedir. 3’ten fazla “SEC” kodlu ders almak isteyen öğrenciler, bu derslerin kontenjanları dahilinde Ekle-Sil haftasında alabileceklerdir. 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Dönemi’nden itibaren, Modern Diller Bölümü tarafından açılan dil derslerinden yalnızca 1 tane alınabilecektir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.