Girişimcilikte Önce Kadın Projesi eğitimleri başladı

Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen Girişimcilikte Önce Kadın Projesi yeni dönemine başldı. 150 eğitimci sahada gerçekleştirecekleri girişimcilik eğitimlerine başladı.

Girişimcilikte Önce Kadın Projesi eğitimleri başladı
20 Şubat 2017 Pazartesi 16:59

Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen Girişimcilikte Önce Kadın Projesi’nin yeni dönemine başlandı. Proje kapsamında düzenlenen eğitici eğitimleri 7-9 Şubat 2017 tarihlerinde Adana’da, 14-16 Şubat 2017 tarihlerindeyse Ankara’da gerçekleştirildi. 150 eğitimci sahada gerçekleştirecekleri girişimcilik eğitimlerine başladı.

Ürettiği ürünleri gelire dönüştürmek isteyen kadınların girişimcilik kapasitelerini iletişim teknolojilerinin desteğiyle artırmak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen Girişimcilikte Önce Kadın Projesi’nin yeni dönemine eğitici eğitimleriyle başlandı. Eğitimlerde, “Girişimci Kimdir?”, “Girişimcinin Özellikleri Nelerdir?”, “Girişimin Kanvası (Gelir Modeli) Nasıl Tasarlanır?”, “İletişim/Marka Konumlandırması”, “e-ticaretin Püf Noktaları”, “Toplumsal Değişim ve Bilgi Teknolojileri” gibi konular ele alındı. 

Gelişmiş ve hedeflerini yüksekte tutan ülkelerin en önce kadınlarını yeni beceriler ve birikimlerle donattığını ifade eden Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları konuşmasında şunları söyledi:

“Bizler günümüzde en iyiyi ve doğruyu yakalamayı hedefliyoruz. Türkiye’de son 15 yılda kadınların işgücüne ve üretime katılım oranı %17,1’den %31’e yükseldi. Kadınlarımızın ekonomik hayata katılımıyla gurur duyuyoruz. Bu artış bizi mutlu etse de istediğimiz düzeyde olmadığı için yeterli değil. Daha çok kadınımızın potansiyelini ve gücünü milletimize katmalıyız. İşte bu proje, kadınlarımızdaki potansiyeli ortaya çıkaracak olan projedir. Bu proje bir yandan kadınlarımızın girişimci ruhunu ortaya çıkaracak, Türkiye’deki kadın girişimci sayısını artıracak, diğer yandan da kadınlarımızın hem kendi ekonomilerine hem ülke ekonomisine katkı sunmalarını sağlayacak.”

Girişimci kadınlara destek 

Kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılmalarına katkıda bulunmayı hedefleyen Girişimcilikte Önce Kadın Projesi Nisan 2015’te hayata geçirildi. Projenin birinci döneminde, 100 danışman öğretmenle 10 ilde 10 bin kadın kursiyere ulaşıldı. Kadınlara 243 bin saat eğitim verildi.

Projenin önemli bileşenlerinden biri olan dijital mağazaya (oncekadin.gov.tr) 3 bin kursiyer üye olurken, 14 kategoride 16 bin 534 çeşit ürün ilanı girildi. Sitede toplam bin 512 ürünün satışı gerçekleştirildi.

Kursiyerlerin siteye üye olmalarını ve ilan girmelerini teşvik ederek başarı hikâyeleri çıkarmak amacıyla düzenlenen Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması’nda ise toplam 26 bin 500 TL ödül dağıtılarak kadınların gelecek planlarına destek verildi.

Bugüne kadar 15 milyon TL’yi aşkın ekonomik değer yaratan projenin Aralık 2016- Aralık 2017 tarihlerini kapsayan ikinci dönemiyle toplam 20 ilde 20 bin kadına ulaşılması hedefleniyor.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.