Gençlik ve Spor Bakanlığından 'Kod Adı 2013' Projesi

Türkiye'nin 81 şehrindeki gençlik merkezlerinde uygulanacak olan Kod Adı 2023 projesi hayata geçiriliyor, proje kapsamında gençlere algoritma, programlama, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik alanlarında eğitimler verilecek. Başarı ile tamamlayan en iyi 100 genç yaz döneminde özel eğitim kampına alınacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığından 'Kod Adı 2013' Projesi
19 Nisan 2017 Çarşamba 19:59

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2023 yılı hedefleri doğrultusunda 81 ildeki gençlik merkezlerinde, "Kod Adı 2023" projesi uygulamaya konulacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre proje kapsamında gençlere algoritma, programlama, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik alanında eğitimler verilecek.

2023 Hedefleri doğrultusunda Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve Türkiye'nin 81 şehrindeki gençlere verilecek eğitmen eğitimi ve seminerlerin ardından tüm Türkiye’de uygulanması planlanan bilişim eğitimlerini ve seminerleri kapsamakta. Gençlere ve eğitmen adaylarına Konya Meram’daki Uluslararası Gençlik Akademisi’nde 18-29 Nisan tarihleri arasında uzmanlar tarafından eğitmen eğitimi gerçekleştirilecek.

Eğitmen adaylarının eğitilmesinden sonra 8 Mayıs - 24 Haziran tarihleri arasında tüm Türkiye’de yaklaşık 2.000 öğrenci Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri’nde eğitim almaya başlayacaktır. Eğitmen eğitimlerinde algoritma, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik eğitimleri verilecek. Ayrıca milli yazılımlar, erken yaşta kodlama eğitimi, dijital bilgi güvenliği, siber saldırılar, etkili sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama üzerine seminer programları gerçekleştirilecek.

Eğitmenler tarafından gerçekleştirilecek ilk grup eğitimlerin tamamlanmasının ardından tüm Türkiye’de seçilen en başarılı 100 öğrenciye bilişim uzmanları tarafından yaz döneminde ileri düzey yazılım geliştirme ve siber güvenlik eğitimleri verilecek. 3 Hafta sürecek kamp programı ardından başarılı öğrencilere sertifika verilecek. Ayrıca TÜBİTAK ve BİLSEM kurumlarına referans mektubu yazılarak bu öğrenciler tavsiye edilecek. 

Kod Adı 2023 projesi ilk etapta 81 gençlik merkezinde başlatılacaktır. Zaman içerisinde yaygınlaştırılarak tüm gençlik merkezlerinde uygulanması planlanmaktadır. Her eğitim döneminde yaklaşık 2.000 öğrenciye eğitim verilmesi hedeflenen projede yılda ortalama 20.000 öğrencinin eğitim görmesi bekleniyor.

Proje hakkında detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.