Gazi Üniversitesinden, KHK ile yerleşen öğrencilere kayıt işlemi duyurusu

Gazi Üniversitesi, KHK ile kapatılan askeri yükseköğretim kurumlarından üniversite yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri hakkında açıklama yaptı. İşte istenen belgeler ve takip edilmesi gereken adımlar...

Gazi Üniversitesinden, KHK ile yerleşen öğrencilere kayıt işlemi duyurusu
07 Ekim 2016 Cuma 15:17

Gazi Üniversitesi, 669 Sayılı KHK ile kapatılan askeri yükseköğretim kurumları öğrencilerinin yerleştirme işlemleri yapıldığını, kayıt işlemlerinin ise şahsen veya yasal vekilleri aracılığıyla yapılması için aöıklama yaptı. Öğrencilerin kayıt işlemleri 6-10 Ekim 2016 tarihlerinde yapılacak.

Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığından yapılacak olan kayıt işleminde istenecek belgeler ve takip edilmesi gereken adımlar hakkında da bilgi verdi.

Öğrenciden sadece kayıt sırasında nüfus cüzdanı fotokopisi ve altı adet vesikalık fotoğraf isteniyor. Bu belgeler dışında başka belge istenmeyeceğini ve ğrencilerden transkript sunabilenlerin intibak işlemlerinin hızla yapılacağını vurgulayan üniversite kayıt işlemi tamamlanmasının ardından yapılacak olan adımlarıda şöyle sıraladı:

1- Varsa transkript belgeniz ile kaydınızın yapıldığı Fakülte/ Yüksekokul/ MYO’ya başvurarak intibak işleminizi başlatınız.

2- İntibak işlemlerinin sonuçlanması akabinde, Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine (https://ogrenci.gazi.edu.tr/ogrenci/) giriş için gerekli olan öğrenci numaranızı Başkanlığımıza gelerek öğreniniz.

3- Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine girişte kullanacağınız şifre ilk etapta T.C. Kimlik Numaranız son altı (6) hanesi olarak tanımlanmıştır.

3- Kaydınızın yapıldığı Fakülte/ Yüksekokul/ MYO’da danışmanınızı öğreniniz ve danışmanınızla beraber ders seçim ve kayıt işleminizi yapınız.

4- Mühendislik Fakültesi programlarına yerleştirilen öğrencilerin gireceği muafiyet sınavının I. aşaması 10 Ekim 2016 günü, saat 15:30’da; II. aşaması 12 Ekim 2016 günü, saat 15:30’da Yabancı Diller Yüksekokulunda (Gazi Üniversitesi, Gölbaşı Yerleşkesi, Gölbaşı/ANKARA) yapılacaktır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.