Fırat Kalkanı Bölgesinde Koordinasyon Toplantısı ve Karne Sevinci

Ağustos ayında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu ile huzura kavuşan bölgede eğitim alan öğrenciler karne sevinci yaşadı.

Fırat Kalkanı Bölgesinde Koordinasyon Toplantısı ve Karne Sevinci
14 Haziran 2017 Çarşamba 12:38

Türkiye’nin 81 ilini kapsayan çalışmalar ile yakından ilgilenen Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, Gaziantep'e gitti. Türk eğitim sistemi ve müfredatı uygulaması ile eğitim alan öğrencilerin sevincine Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, Gaziantep Vali Yardımcısı Mithat Can Kutluca, Açık Öğretim Daire Başkanı Mehmet Zeki Başyemenici, Yrd. Doç. Dr. Osman Düzgün, Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürü Cengiz Mete ve Müdür Yardımcıları ortak oldu.

Fırat Kalkanı Bölgesi Koordinasyon toplantısına, Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürü Cengiz Mete ve Müdür Yardımcısı, Kilis İl Millî Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz ve Müdür Yardımcısı ile 29 Eğitim Koordinatörü katıldı.

Program için konuşma yapan Altunel, şu ifadeleri kullandı:

“Eğitim ve öğretimlerine 5 yıl aradan sonra, yeniden kendi okullarında başlayan çocuklar, savaş psikolojisini Türkiye’nin desteği ile üzerinden atmaya çalışıyor. Bugün de bunun mükâfatı olan karnelerini alırken yüzlerindeki sevinci görmek bizi daha da mutlu ediyor. Suriyeli öğrencilerimizin eğitimi konusunda yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederim.” 

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Suriye’den gelen yerel meclis üyeleri ve eğitim koordinatörleriyle anlamlı bir toplantı yaparak bu bölgeye yapılan yardımların devam edeceğini ve kesinlikle yalnız olmadıklarını belirterek kardeşlik duygusunun giderek pekiştiğini söyledi.

Fırat Kalkanı Bölgesi Koordinasyon Toplantısı sonrasında Gaziantep Valiliğince iftar yemeği verildi. İftara Gaziantep bölgesi eğitim koordinatörleri ile Suriye Bölgesindeki yerel meclis üyeleri ve bölge koordinatörleri katıldı. İftar sonrasında Genel Müdür Altunel katılımcılara gayretleri için teşekkür etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.