Erken çocukluk dönemi araştırmalarına Hollanda'dan destek

Türkiye'deki erken çocukluk dönemi ile ilgili yapılan araştırmalara Hollanda'daki bir vakıftan destek geliyor.

Erken çocukluk dönemi araştırmalarına Hollanda'dan destek
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Türkiye'deki ailelerin durumuyla çocukların yetişmesi üzerine araştırma yapan kişi ve kurumlara Hollanda'daki bir vakfın destek vereceği açıklandı. Yeni başlayan araştırmalara destek sunacağını belirten vakıf çocuk yetiştirme ve Türkiye'deki çocukların durumu gibi konularla ilgileniyor.

Bernard van Leer Vakfı tarafından verilen destekler Türkiye'deki pek çok araştırmaya sunuluyor. Bunlar arasında yer alan bazıları ise şu şekilde:

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından yürütülen 'Değişim için babalar' isimli kampanya söz konusu vakıftan destek alıyor. Babaların değişmesiyle çocukların da değişeceğine vurgu yapan Vakıf, bu kapsamda babaların bilinçlenmesi için çalışma yürütüyor. 

'Dünyayı kadınlar ve çocuklar değiştirecek' isimli bir proje yürüten Kadın Merkezi Vakfı (KAMER) de Hollanda'dan destek alan kuruluşlar arasında yer alıyor. KAMER bahsi geçen kampanyası ile ilgili 5 yıldır özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerinde çalışma yürütüyor. 

Hollanda tarafından sunulan destek finansal veya teknik destek boyutlarında gerçekleşebiliyor.

Kaynak: Hürriyet

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.