Eba Kurs Formu

Milli Eğitim Bakanlığı EBA (Eğitim Bilişim Ağı) kurs hizmetlerine başvurular yarın sona eriyor.

Eba Kurs Formu
26 Eylül 2016 Pazartesi 17:39

EBA kurs başvuru işlemleri 5,6,7,8 ve 9,10,11,12. sınıf öğrencileri tarafından yapılabilecek. Haftalık 18 saate kadar alınabilecek eğitim, 6 farklı ders için geçerli olabilecek. 

Kurslarla ilgili ders programları ve haftalık örnek ders çizelgeleri ile kazanım testleri, tarama testleri Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfasında ve e-kurs modülünde yayımlanacak.

EBA NEDİR?
EBA'nın açılımı Eğitim Bilişim Ağı'dır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan EBA(Eğitim Bilişim Ağı) çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur. EBA öğretmenlere ve öğrencilere eğitimde büyük kolaylık sağlayan bir platformudur. 

Eba Kurs Formu, Eğitim Bilişim Ağı üzerinden verilen online kurslara kayıt olmak için kullanabileceğiniz formdur. Eğitim Bilişim Ağı tarafından verilen bu kurslardan yararlanabilmek için önce kayıt yaptırmanız gerekir. Bu kayıtlar da Eba Kurs Formu aracılığı ile yapılmaktadır. Eğitim Bilişim Ağı tarafından üretilen içeriklere ulaşmak için, genel olarak basit işlemlerin yerine getirilmesi yeterlidir. Öğrencilere ve öğretmenlere yönelik olacak şekilde hazırlanan birçok içerik ve ders materyali, Eğitim Bilişim Ağı içerisinde her zaman kullanıma hazır bir şekilde sistemde kayıtlıdır. Kullanıcıların bu içeriklerine ve ders malzemelerine ulaşmak ve istedikleri zaman kullanmak için tek yapmaları gereken işlem, sisteme kullanıcı girişi yapmaktır. Bu kullanıcı girişi ile Eğitim Bilişim Ağı’na giriş yapan kullanıcılar, sistemi tam verimi ile kullanabilirler.

Eğitim Bilişim Ağı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaya çıkarılmış olan bir tür online eğitim platformudur. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu tür bir sistem ile öğrenci ve öğretmenlerin karşısına çıkmasındaki amaç, eğitim ve öğretim sisteminde ortaya çıkan bazı eksikliklerdir. Bu eksiklikler, öğrenci ve öğretmenlerin yeni ihtiyaçlarının doğmasından kaynaklanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı da bu yeni nesil ihtiyaçları yeni nesil bir platform ile kapatmayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda Eğitim Bilişim Ağı bünyesinde ders notu, testler, sunumlar, deneme sınavları, ders planları, yıllık planlar, videolar, videolu ders anlatımları, e-kitap formatında ders kitapları gibi birçok materyal öğrenci ve öğretmenlere sunulmaktadır.

EBA kısaca;
- Farklı, zengin ve eğitici içerikler sunmak,
- Bilişim kültürünü yaygınlaştırarak eğitimde kullanılmasını sağlamak,
- İçerikle ilgili ihtiyaçlarınıza cevap vermek,
- Sosyal ağ yapısıyla bilgi alışverişinde bulunmak,
- Zengin ve gittikçe büyüyen arşiviyle derslere katkı sağlamak,
- Bilgiyi öğrenirken aynı zamanda yeniden yapılandırabilmek ve bilgiden bilgi üretmek,
- Farklı öğrenme stillerine (sözel, görsel, sayısal, sosyal, bireysel, işitsel öğrenme) sahip öğrencileri de kapsamak,
- Bütün öğretmenleri ortak bir paydada buluşturarak eğitime el birliğiyle yön vermelerini sağlamak,
- Teknolojiyi bir amaç olarak değil bir araç olarak kullanmak amacıyla tasarlanan sosyal bir eğitim platformudur. 

EBA'nın içinde ses, haber, video gibi modüller vardır. Bu modüller kullanılarak istenilen işlem yapılabilmektedir.


Eba Kurs Formu Nereden Alınır?

Eba Kurs Formu, diğer online kurs işlemlerinin yapıldığı web sayfasından elde edilmektedir. Eğitim Bilişim Ağı tarafından verilen içeriklere ulaşmak için, yazımızın başında bahsettiğimiz gibi sisteme kullanıcı girişi yapmalısınız. Online kurslar için ise, EBA’nın ilgili web sayfasında bulunan panelden giriş yapmanız ve Eba Kurs Formu doldurarak kayıt olmanız gerekmektedir. Bunun için öncelikle yazımızın sonunda bulunan link ile sistemin ilgili web sayfasına girmelisiniz. Sayfaya verdiğimiz link aracılığı ile girdiğinizde karşınıza aşağıdaki görselde görebileceğiniz gibi bir ekran çıkacaktır.




Bu giriş paneli ile karşılaştığınızda ilk olarak, size uygun olan kısımdan giriş yapınız. Öğrenci ya da öğretmen kullanıcılar için ayrılmış olan giriş kısımlarından uygun olana tıkladıktan sonra, açılan yeni pencerede giriş bilgilerinizi giriniz. T.C. kimlik numaranızı ve EBA giriş şifrenizi yazıp sisteme girdikten sonra, Eba Kurs Formu ve diğer kayıt dokümanlarına ulaşarak kurs kaydınızı yapabilirsiniz.

Eba Kurs Formu sayfasına gitmek için TIKLAYINIZ!
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.