EBA e-kurs girişi nasıl yapılır? MEB EBA şifre alma!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrenciler ve öğretmenler için oluşturulan EBA (Eğitim Bilişim Ağı) modülü sayesinde öğrenciler ve öğretmenler e-kurs ile alakalı işlemlerini kolaylıkla halledebilmekte. Peki, EBA e-kurs girişi nasıl yapılır? MEB EBA şifre alma işlemi nasıl gerçekleştirilir? Tüm detaylar haberimizde...

EBA e-kurs girişi nasıl yapılır? MEB EBA şifre alma!
29 Mart 2016 Salı 17:17

MEB tarafından hizmete sunulan EBA modülü ile öğrenciler e-kurs girişi yaparak başvuru, kayıt ve deneme sınavları gibi işlemleri gerçekleştirebilirler. Aynı zamanda öğretmenler ise kurs açma talebinde bulunabilir ve ders verebilirler.

ÖĞRENCİYE EBA ŞİFRESİ VERME

EBA şifresi almak isteyen öğrencilere şifre vermek isteyen öğretmen veya okul yönetiminin http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/ web sitesine giriş yaparak ‘Öğrenci Şifre’ seçeneğine tıklaması gerekmektedir. Daha sonra ise öğrencinin T.C. kimlik numarası girilerek EBA şifre verme işlemi tamamlanır.

EBA E-KURS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

EBA e-kurs girişi yapmak isteyen öğrencilerin EBA şifresi almaları gerekmektedir. EBA şifresi öğrencilere okul yönetimi veya öğretmenler tarafından verilmektedir. EBA şifresini alan öğrenciler http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/ web sitesi üzerinden T.C. kimlik no ve şifreleriyle sisteme giriş yapabilirler.
EBA modülüne giriş yapan öğrenciler sistem sayesinde eksik oldukları dersler için kurs seçebilir ve kontenjanın dolması halinde kursa başlayabilirler.

EBA ÖĞRETMEN ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

MEB EBA modülüne giriş yapmak isteyen öğretmenler eBA şifresi almak için http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/ web sitesine giriş yaparak ‘MEBBİS Girişi’ kısmına tıklamalıdır. Sonrasında ise Giriş Kodu, Kullanıcı Adı ve Şifre bilgilerini giren öğretmenlerin karşısına ‘EBA Şifre Oluşturma Ekranı’ gelecek. Bu ekranda şifre oluşturan öğretmenler EBA sistemine giriş yapabilirler.

EBA E-KURS KURS DÖNEMLERİ BELLİ OLDU

MEB tarafından öğrenciler için oluşturulan EBA Destekleme ve Yetiştirme kurslarının (DYK) 2. dönemi başladı. Bu kurslar sayesinde öğrenciler eksik oldukları derslerden kurs alabilmekte. EBA 2. dönem DYK kursları 17 Haziran 2016 tarihine kadar devam edecek. Bu tarihe kadar öğrenciler istedikleri dersten kurs alabilirler.

EBA kursları 3 dönemden oluşmaktadır. EBA kurs dönemleri başlama ve bitiş tarihleri aşağıdaki gibidir;
EBA III. dönem kursları, okulların kapanmasıyla birlikte ders yılı bitiminden bir sonraki eğitim-öğretim yılı okulların açılışına kadar olan sürede açılır.
EBA I. dönem ve II. dönem kursları birbirinin devamı şeklinde yıllık (ders yılı) olarak uygulanabilmektedir.

EBA DYK ÖĞRETMEN BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

MEB EBA tarafından hizmete sunulan DYK kurslarında görev almak isteyen kadrolu öğretmenler, EBA sistemine giriş yaparak e-kurs modülünde görev almak istedikleri kurs tercihini yapmalıdır. Başvuruda bulunan öğretmenler ilçe içinde görev almak istedikleri kurs merkezlerinden biri için 3 tercih hakkına sahiptir.
Kurslara yapılan öğretmen atamaları kurs merkezi müdürlüğü tarafından öğrenci tercihlerine göre yapılmaktadır. Ancak tercih yaptığı halde hiçbir kursta görev alamayan öğretmenler de ilçe komisyonları tarafından tarafından ihtiyaç duyulan kurs merkezlerinde görevlendirileceklerdir.

EBA MODÜLÜNDE YER ALAN HİZMETLER

EBA modülünde verilen hizmetlerden bazıları aşağıdaki gibidir;

Haber Modülü
Dünya Modülü
e-kitap
Video Modülü
Ses Modülü
Görsel Modülü
Tartışalım Modülü
EBA Market
e-ders modülü

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sen muhammed - 8 yıl önce
Hiçbişe