EBA E-Kurs DYK başvuru süresi uzatıldı - Başvurular ne zaman sona erecek?

MEB, EBA e-Kurs başvuru tarihlerinin uzatıldığını duyurdu. E-kurs başvuru kayıt tarihleri değişti. Peki Eba e-kurs DYK başvuruları ne zaman sona erecek? İşte öğretmen ve öğrenci kurs talep başvurularının son tarihi haberimizde.

EBA E-Kurs DYK başvuru süresi uzatıldı - Başvurular ne zaman sona erecek?
27 Eylül 2016 Salı 15:45

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının (DYK) son günü bugün yani 27 Eylül 2016 tarihi olarak açıklanmıştı. Yaşanan aksaklıklar ve EBA'ya girişin bir süre sıkıntılı olması nedeniyle  DYK e-kurs başvuru sürelerinin uzatıldığı öğrenildi. İşte DYK ile ilgili detaylar haberimizde.

EBA üzerinden yapılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları Başvurularının, EBA'da meydana gelen yoğunluktan dolayı başvuru süresinin uzatıldığı öğrenildi. Dün akşam saatlerinde ve gece yarısında EBA'ya girişin zor olduğu görülmüştü. Bu nedenle MEB, e-Kurs kayıtlarının başvuru süresini uzattı. MEB tarafından  gönderilen yazıda E-Kurs başvuru sürelerinin uzatıldığı belirtildi. Buna göre;

- Kurs merkezi ve öğretmen kurs taleplerinin 28 Eylül 2016 Çarşamba günü mesai saati sonuna kadar devam edeceği;

- Öğrenci kurs taleplerinin DYK'ların 29 Eylül 2016 Perşembe günü mesai saatinin sonuna kadar uzatıldığı belirtildi. 



MEB konu ile ilgili resmi internet sitesinde resmi açıklama yaptı. MEB'in Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına yönelik yaptığı açıklama şu şekilde;

"2016-2017 eğitim ve öğretim yılında ortaokul, ortaöğretim ve mezun öğrencilere derslerde edindikleri kazanımları pekiştirmelerine katkı sağlamak, özel ilgi ve yeteneklerini geliştirmek maksadıyla ücretsiz olarak 1. dönem, 2. dönem ve yaz kursları olmak üzere üç dönem halinde destekleme ve yetiştirme kursları açılmasına ilişkin iş takvimi yayımlanmıştı.

İş takvimine göre, öğrenciler için kurslara başvurular bugün sona eriyordu. Ancak, atama ve yer değiştirmelere ilişkin öğretmen sirkülasyonun devam etmesi ve yeni açılan kurumlar nedeniyle destekleme ve yetiştirme kurslarına öğrenci başvuruları 29 Eylül´e kadar uzatıldı. Öte yandan, kurum ve öğretmenlerin kurslar için başvuruları ise yarına kadar yapılabilecek."


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.