“e-sınav“ sistemi yaygınlaşacak

Ehliyet sınavı gibi açık lise ve açık ortaokul sınavlarının da elektronik ortamda yapılabilmesi için çalışma başlatıldı.

“e-sınav“ sistemi yaygınlaşacak
15 Aralık 2016 Perşembe 15:58

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü  Bayram Çetin, yaklaşık bir yıl önce pilot illerde Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavını (MTSKS) elektronik ortamda yapmaya başladıklarını hatırlattı. Elektronik sistemin soruların hazırlanmasından basılmasına ve nakliyesinden değerlendirmesine kadar birçok alanda kolaylık sağladığını belirten Çetin, masrafları azaltan sistemin adaylar için de büyük kolaylık sağladığını aktardı. Sistem sayesinde adayların internet ortamında sınav randevusu alabildiğini anlatan Çetin, adayların sınavdan çıkar çıkmaz da girdiği sınavın sonucunu anında alabildiğini söyledi.  
 
Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavının elektronik ortamda şu anda aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir´in de bulunduğu 16 ilde gerçekleştirildiğini belirten Çetin, 

"En az yarı yarıya masrafları azaltan bir sistem diyebiliriz. Şu anda 16 ilimizde elektronik sınav uygulaması gerçekleştiriliyor. 4 ilimiz daha sınav yapmaya hazır hale getirildi. Buralarda da başlayacağız. 17 ilimizde de kurulum çalışmalarımız devam ediyor. Biz 81 ilimizde de bu elektronik sınav merkezlerini yaymayı planlıyoruz." diye konuştu.
 
"Başka sınavlar da yapılabilir"

Bakanlık bünyesinde, geniş katılımlı bazı sınavların da elektronik ortamda yapılması için planlamalar yapıldığını vurgulayan Çetin, şunları kaydetti: 

"Bakanlık bünyesinde geniş çaplı yapılan bazı sınavlarımızı da elektronik ortamda yapmayı planlıyoruz. Şimdilik MTSKS´yi yapıyoruz. Büyük sınavlardan bir tanesi de Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ve Açık Öğretim Ortaokulu (AÖO) sınavları. Yakın zamanda bunları da elektronik ortamda yapmayı planlıyoruz. Arkasından başka sınavlarımızı da benzer sistemle yapılabilir. Belki tüm sınavlar mümkün olmayabilir çünkü elektronik sınav merkezlerinin kapasitesi sınırlı, aynı anda çok kişinin sınava girebileceği merkezler yok. Şu anda bu sebeple tüm sınavları yapmak mümkün olmayabilir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.