e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi - e-Okul VBS karne notları öğrenme ve sorgulama

Karne notlarını karne gününü beklemeden rahatça öğrenebilirsiniz. Karne notları E-okul Veli bilgilendirme sistemi üzerinden rahatlıkla öğreniliyor. Peki internetten karne notu sorgulama ve E-okul VBS karne notları öğrenme nasıl oluyor? E-okul karne notu, vbs giriş, e-Okul VBS karne notlarını öğrenme ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi -  e-Okul VBS karne notları öğrenme ve sorgulama
15 Haziran 2016 Çarşamba 11:18

Milyonlarca öğrenci 17 Haziran 2016 Cuma günü karne heyecanı yaşayacak. Karne notlarını merak eden öğrenciler ve veliler, karne günü gelmeden karne notlarını E-Okul üzerinden öğrenebiliyor. Peki Veliler E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi E-VBS karne notu nasıl öğrenebilir? E-VBS karne notları öğrenme ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

E-Okul sistemi elektronik okul sistemi olarak adlandırılan ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından erişime açılan veli okul bilgilendirme sistemidir. E-Okul sisteminden eğitim gören öğrencilerin karne notları, devamsızlık bilgileri öğretmenler ve okul idarecileri tarafından girilmektedir. Veliler ise e-okul veli bilgilendirme sistemi ile çocuklarının eğitim durumlarıyla ilgili tüm bilgileri rahatlıkla öğrenebiliyorlar. 

MEB e-okul sisteminde dönem dönem aksaklıklar yaşanıyor. Aşırı yüklenmeye bağlı bağlantı sorunları yaşandığı için, böyle durumlarda öğrencileri ve velilerin tedirgin olmasına gerek bir durum söz konusu değil. Önemli bir sorun yaşanmadığı taktirde veliler e-okul sistemine rahatlıkla girebiliyorlar. 


E-OKUL VBS İLE KARNE NOTLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Veliler e-Okul VBS sistemi üzerinden karne notları rahat bir biçimde öğrenebiliyorlar. Veliler e-okul VBS sisteminde karne notlarını iki şekilde öğrenilebiliyor. Öğrencilerin karne notları veliler tarafından hem bilgisayar üzerinden hem de cep telefonu üzerinden kontrol edilebiliyor. Bilgisayar üzerinden karne notlarını öğrenmek isteyen öğrenci ve veliler 'e-okul.meb.gov.tr' internet sitesine giriş yapmalılar. Veliler Karne notlarının dökümünü internet üzerinden rahatça çıktısını alabiliyor. Peki E-okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş nasıl yapılır?

E-Okul VBS Giriş

E-OKUL VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-okul resmi sitesinde hem veliler hemde öğretmen ile idareciler ayrı işlem yapabiliyor. E-okul sisteminde öğrencilerin karne notları ve devamsızlık bilgisi gibi bilgilerin girilmesi öğretmenler ve okul idarecileri tarafından sağlanmaktadır. Öğretmen ve idareciler, "https://e-okul.meb.gov.tr"  adresinde kendilerine MEB tarafından verilen kullanıcı adı ve şifrelerini yazabilir ve resimdeki karakterleri doğrulayıp e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’ne giriş yapabilirler.

E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapan veliler öğrencilerin, not bilgileri, devamsızlık bilgiler, ders programı, nakil işlemleri, okul duyuruları, öğrencilerin okuduğu kitap listesi bilgilerini anlık olarak takip edebiliyorlar.  



E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne (e-Okul VBS) giriş yapmak oldukça kolay. Veliler, "https://e-okul.meb.gov.tr"  adresinde tıklayarak, ekrana gelen sayfada, Veli Bilgilendirme Giriş bölümünden giriş yapabiliyorlar.

Giriş yapmak isteyen Veliler, Öğrenci T.C Kimlik Numarası, Öğrenci Numarası ve  resimdeki karakterleri doğrulayıp e-Okul Veli Bilgi Sistemi’ne (VBS) giriş yapabilirler.

E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapan veliler öğrencilerin, devamsızlık durumlarını, not bilgilerini, öğretmen ve okul duyurularını, ders programı, nakil işlemleri ve öğrencilerin okuduğu kitap listesi bilgilerini anlık olarak takip edebiliyorlar.  

E-OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL VBS ANDROİD UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL VBS iOS UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hamza balikci - 8 yıl önce
taktirmi teşekurmu alacam