E okul giriş, e okul karne notu öğrenme, veli bilgilendirme sistemi karne notları

E okul giriş nasıl yapılır? Yaz tatilinin ve karne haftasının gelmesiyle birlikte öğrenciler ve veliler e okul karne notu öğrenme işlemlerinin nasıl yapıldığını merak etmektedir. E okul veli bilgilendirme sistemi giriş ve e okul karne notu öğrenme işlem basamaklarını tek tek haberimizde anlattık. Siz de e okul karne notu öğrenme ve vbs giriş yapmak istiyorsanız haber detayımıza bakabilirsiniz.

E okul giriş, e okul karne notu öğrenme, veli bilgilendirme sistemi karne notları
15 Haziran 2016 Çarşamba 12:20

Karne haftasını bekleyen 2 milyonu aşkın öğrenci bu hafta karne heyecanı yaşayacak. Her sene şubat ve haziran aylarında yaşanan karne heyecanının bir tekrarı 17 Haziran 2016 Cuma günü yaşanacak. Peki okula girmeyen öğrenciler karne notlarını nasıl öğrenecek? E okul veli bilgilendirme sistemi karne notu öğrenme bölümünden karne notu öğrenilebilecek mi? 2 milyon öğrencinin alacağı karneler E okul karne notu bölümünde nasıl görüntülenecek? 

E OKUL KARNE NOTU ÖĞRENME

Birçok öğretmen artık karne heyecanının kalmadığını söylese de öğrenciler öyle düşünmüyor. Öğretmenler ders notlarını not fişleri, not defterlerine yazmayı bırakıp e okul vbs üzerinden yazmaya başladığından beri öğrenciler son haftaya kadar karne notlarını görebiliyor. Eskiden öğrenciler karneyi almadan hangi dersten ne aldığını bilmezdi. Ancak günümüzde öğrenciler e okul vbs üzerinden gerek bilgisayardan gerekse akıllı telefondan, uygulamadan e okul veli bilgilendirme sistemi giriş yaparak karne notu öğrenme bölümünden karne notunu öğrenebiliyor. 

Yıl boyu hangi dersten ne not aldığını gören öğrencilerin son hafta erişimine e okul kapatılıyor. Kapatılan e okul veli bilgilendirme sistemi ile son hafta okul idaresi karne dökümü alıyor ve cuma günü öğrencilere dağıtıyor. 

E okul karne notu öğrenme işlemi için öğrencinin okul bilgilerinin bilinmesi gerekiyor. https://e-okul.meb.gov.tr/ adresinden öğrenci numarası, öğrencinin bazı kimlik bilgileri ile e okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfasından giriş yapılır ve burada solda açılan menülerde karne notu görüntülenebilir. 

E OKUL KARNE ALMA

Yukarıda anlattığımız iş ve işlemleri öğrencinin yapmış olması gerekiyor. Ayrıca bu işlemleri cuma gününden itibaren yapabilir. Zira öğrencilere şu an e okul sistemi kapalı görülüyor. 

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ


Ders notu görme: Veliler e okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden yıl boyunca öğrencinin ders notunu görebilecek. Hangi dersten kaç aldığını, performans ve proje notlarını da yazılı notlarıyla birlikte görebilecek. 

Devamsızlık görme: Veliler yine vbs giriş sayfasından öğrencinin kaç gün özürlü, kaç gün özürsüz devamsızlık yaptığını görecek ve buna göre tedbirlerini alabilecek. 

Nakil durumu: Veliler öğrencinin nakil işlemlerini, nakil durumunu e okul üzerinden görebilecek ve işlemleri takip edebilecek.

E okul karne: Öğrenciler dilerlerse karne günü okula gitmeden e okul vbs karne notu öğrenme bölümünden karne notunu öğrenebilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İlanda sinem karakaş - 8 yıl önce
Takdir istiyorum ama olmuyor
Avatar
pinar - 8 yıl önce
Bnde istiyorum ama az puanla kaciriyorum
Avatar
bariskoruncu33 - 8 yıl önce
Karne durumu
Avatar
Pelin Hazl Bayram - 7 yıl önce
Doktor