Din Öğretimi Yaz Eğitim Etkinlikleri başladı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Diyanet Vakfı tarafından ortak gerçekleştirilen, Yaz Eğitim Etkinlikleri devam ediyor. "Okula, Mesleğe ve Hayata Hazırlık" kapsamında düzenlenen Yaz Eğitimi etkinlikleri 23 merkezde devam ederken, 5 Ağustos 2016 tarihine kadar süreceği belirtildi.

Din Öğretimi Yaz Eğitim Etkinlikleri başladı
23 Temmuz 2016 Cumartesi 10:05

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, 18 Temmuz 2016 tarihinde Yaz Eğitim Etkinliklerine başladı. Genel Müdürlük tarafından 11 yıldır yapılan "Okula, Mesleğe ve Hayata Hazırlık" Yaz Eğitim Etkinlikleri, 5 Ağustos’a kadar sürecek. Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile MEB tarafından yapılan bu etkinlikler tam 23 ayrı merkezde yapılıyor. etkinlikler, 23 merkezde yapılıyor.

Yaz eğitim etkinliklerinde; öğrencilerin okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendiren, kültürümüzün söz ve yazı varlığı ile sanatını geliştiren, zenginleştiren ve yaygınlaştıran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak hedefleniyor. Öğrencilerin, İslam’ın temel kaynaklarının önemini kavratmak, doğru inanç, doğru bilgi, doğru düşünce ve erdemli davranışlar kazandırmak; mihrap, minber, kürsü ve değişik platformlarda topluma önderlik edebilen şahsiyetli bireyler olarak yetişmelerini sağlamak; çeşitli illerden gelen öğrenciler arasında birlik ve beraberlik duygusu geliştirerek sosyal iletişim becerilerini ve bir arada yaşama kültürünü kazandırmak; tarihi ve kültürel gezilerle öğrencilerde tarih ve medeniyet bilinci oluşturmak; liderlik becerisine ve evrensel değerlere sahip bireyler yetiştirmek amacıyla her yıl düzenleniyor.

MEB Din öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yaz eğitimi etkinlikleri ile ilgili detaylar şu şekilde açıklanıyor.

"Çeşitli mesleki, sosyal, kültürel, sanatsal, sportif, bilimsel ve dil eğitimi etkinlikleri ile öğrencilerimizin yetiştirilmesi, mesleğe ve hayata hazırlanması; Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında görev yapan İHL Meslek Dersleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Arapça branşlarındaki öğretmenler ile hafız öğretmenlerimizin motivasyonlarını yükselterek, alan bilgisi ve dil eğitimi ile öğretimi konusunda mesleki gelişimlerine ileri düzeyde katkı sağlamak hedeflenmektedir.

Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Antalya, Balıkesir, Bilecik,  Bursa, Çanakkale, Denizli,  Isparta, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Muğla, Nevşehir ve Rize illerindeki 23 farklı merkezde; Mesleğe Hazırlık ve Yetiştirme, Kur’an Tilâveti ve Tashih-i Hurûf, Hafızlık Pekiştirme, Dînî Mûsikî, Arapça Muhâdese, İngilizce Konuşma, Kültür ve Medeniyet etkinlikleri gerçekleştiriliyor.

Bu etkinliklerde; Kur’an-ı Kerim, tashih-i hurûf, hafızlık pekiştirme eğitimleri; Arapça ve İngilizce okuma, yazma, dinleme ve muhadese çalışmaları; Kur’an-ı anlamaya giriş, hadis ve fıkıh okumaları, mûsikî, kültür ve medeniyet, İslam ahlâkı, hitabet ve mesleki uygulama derslerinin yanı sıra, ilmî, manevî, ahlâkî, edebî, kültürel, sanatsal ve meslekî gelişim seminerleri; konferans ve söyleşiler; sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle dolu bir eğitim programı uygulanmaktadır." deniliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.