Din Eğitimi yeni müfredatta zorunlu olacak mı?

MEB bakanı İsmet Yılmaz, yeni müfredatta din eğitimi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Din eğitimi zorunlu olacak mı? Alevilere zorunlu din eğitimi verilecek mi? Bakan Yılmaz'ın açıklamaları kamusaati.com adresimizde.

Din Eğitimi yeni müfredatta zorunlu olacak mı?
08 Şubat 2017 Çarşamba 11:45

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Anadolu Ajansı (AA) Editör masasında gündeme dair merak edilenlere cevap verdi. Yeni müfredat çalışmaları ile ilgili konuşan Yılmaz, Zorunlu din eğitimi ile ilgili konuştu.

Bakan Yılmaz, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi müfredatıyla ilgili ortaya atılan iddialara cevap verdi. Din Eğitiminin zorunlu kalıp kalmayacağına cevap veren Yılmaz, "Her yerden görüşler aldık, hala da görüşler geliyor. Çalışmalar tamamlanmak üzere. Zorunlu eğitimin devam etmesi uygundur. Ancak Hristiyan, Musevi vatandaşlarımız bundan istisna olabiliyorlar." dedi.

Alevi kardeşlerimiz bu sistemin içinde olacak ancak...

Alevi kardeşlerimizin zorunlu din dersinden muaf olup olmayacağı ile ilgili konuşan Yılmaz,  "Alevi vatandaşlarımızın bundan istisna olmasının doğru olmayacağı, onların da bu sistemin içinde olması ancak onlara ait de dini bilgilerin daha geniş şekilde verilmesi yönünde komisyonun bir raporu var. Bu rapor doğrultusunda geçmişten daha iyi bir müfredatı inşallah yakın bir zamanda halkımızın önüne çıkaracağız." dedi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.