Devlet okullarında 3 boyutlu eğitim dönemi

3 boyutlu eğitim, özel okullarda kullanılmaya başlamasından sonra devlet okullarında da kullanılmaya başlandı.3 Boyutlu Fen Laboratuvarı ilk olarak İstanbul Fatih ilçesinde bulunan Büyük Reşit Paşa Ortaokulu'nda faaliyete geçti.

Devlet okullarında 3 boyutlu eğitim dönemi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte okullarda verilen eğitimde de teknolojik ürünlerin kullanılması kaçınılmaz oldu.  Eğitim kalitesini arttırmak ve öğrencilerin bilgi ve başarılarını kalıcı yapmak için 3 boyutlu (3B) teknoloji okullarda devreye girdi. Özel okullarda kullanılmaya başlamasından sonra devlet okullarında da kullanılmaya başlayan 3 boyutlu teknoloji, öğrencilerin derslere ilgisini arttıyor. 

İlk olarak Büyük Reşit Paşa Ortaokulu'nda 3 Boyutlu Fen Laboratuvarı açıldı. 3 Boyutlu Fen Laboratuvarı'nın açılışına Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Fatih Milli Eğitim Şube müdürleri ve veliler katıldı. Okul Müdürü Ünal Meşe bu eğitim teknolojileri ile öğrencilerin derse  hem ilgilerinini hem de meraklarının artacağını ve bunu hedeflediklerini ifade etti. 

Okul Müdürü Ünal Meşe, '3 boyutlu görüntüler, gerçeğe yakın olduğundan daha fazla ilgi çekiyor. Öğrencilerin bu teknoloji sayesinde derse olan ilgisi ve konsantrasyonu büyük ölçüde artıyor. Özellikle Fen Bilimleri alanındaki konuları 3 boyutlu olarak izleyen öğrenciler, görsel ve işitsel hafızalarını canlandırarak, bilgilerini daha kalıcı hale getiriyor. Örneğin hücre bölünmesini 3D eğitim sayesinde 3 boyutlu olarak görülebilmekte, bu sayede öğrenciler konuyu daha iyi kavrayabilmektedir. Böylece öğrencilerin başarısını üst seviyeye çekerek, mevcut eğitim kalitesini de artırıyoruz' açıklamasını yaptı.  
 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.