Çocuklar doğru beslenmeyi öğrenecek

'Doğru beslenmeye birlikte adım atalım' projesi kapsamında okullarda doğru beslenme eğitimleri verilecek.

Çocuklar doğru beslenmeyi öğrenecek
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Ankara Valiliği'nin koordinasyon sağladığı, Ankara Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi gibi kurumların da dahil olduğu proje kapsamında çocuklara okullarda hijyen ve sağlık gibi kurallar anlatılacak. 

Projenin açılışı kapsamında tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt çocukların ve gençlerin daha güçlü olmaları için çalıştıklarını, daha sağlıklı bir neslin de daha doğru beslenme ilkelerini bilen çocuk ve gençlerden çıkacağını belirtti. 

Törende konuşan Süleyman Hürrem Aksoy çocukların sağlıklı beslenmesinin önemli olduğunu vurguladı. Aksoy çocukların okullarda bu konuda eğitileceğini ancak aile ve çevrenin de sorumluk alması gerektiğini ifade etti. Okullarda çocukların sağlıklı beslenmesi sağlanırken aile ve çevrenin bu konuda bir çalışma yapmamasının doğru olmayacağını vurglayan Aksoy herkesin bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.