Bitlis'te okullar tatil mi?

Ülkemizdeki bazı illerde yoğun kar etkisini sürdürmeye devam ediyor. Bitlis'te yoğun kar ve tipi etkisinde olan şehirlerden. Öğrenciler kar tatili olup olmadığını öğrenmek için merakla açıklama bekliyorlar. Peki Bitlis'te yarın okullar tatil mi?

Bitlis'te okullar tatil mi?
20 Ocak 2016 Çarşamba 01:42

Bitlis merkez ve bağlı köylerinde Mutki ilçe merkezi ve köylerinde, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildiği, Tatvan, Ahlat ve Hizan ilçesinde de taşımalı eğitim gören öğrencilerin yarın izinli olacağı açıklandı.

Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle, yarın Bitlis merkez ve bağlı köylerinde eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

Tatvan Kaymakamlığından yapılan açıklamada da ilçede yoğun kar yağışı nedeniyle köy yollarının ulaşıma kapandığı belirtildi. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, 

"Bu taşımalı sistemle köyden ilçe merkezine veya birleştirilmiş okullara giden öğrenciler yarın izinli sayılacak. Taşımalı eğitimin dışında ilçe merkezi ve köylerde okullar tatil değildir" ifadelerine yer verildi.

Ahlat Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden ise açıklama yaparak, kar yağışı ve tipi nedeniyle taşıma kapsamındaki öğrencilere ve tüm köy okullarında 20 Ocak Çarşamba günü bir gün süreyle eğitime ara verildiğini belirtti. Özden, ilçe merkezi ve Yatılı Bölge Ortaokulları'nda (YBO) eğitimin devam edeceğini açıkladı.

Hizan Kaymakamlığı da ilçede etkili olan yoğun kar yağışı ve fırtına sebebiyle, taşımalı eğitim gören öğrencilerin yarın izinli olacağını duyurdu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.