Bakan Yılmaz, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi açtı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Tuzla´da Özel Gül Bahçesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin açılışına katıldı.

Bakan Yılmaz, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi açtı
27 Mart 2017 Pazartesi 16:42

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Tuzla´da Özel Gül Bahçesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin açılışına katıldı.

Burada konuşan Bakan Yılmaz, eğitimle ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türkiye´nin ihtiyacının eğitim olduğunu ifade eden Yılmaz, eğitimin hükümetin en öncelikli konusu olduğunu aktardı. Bakan Yılmaz, 2002 yılında eğitime ayrılan pay yüzde 10 iken, bugün eğitime ayrılan kaynağın 122 milyar lira ile toplam bütçenin yüzde 20´si olduğunun altını çizdi.
 
Bakan Yılmaz, hükümetin ayırdığı kaynakla eğitimde neler yaptığını anlatarak, şöyle devam etti: "Bununla 12 yıllık zorunlu eğitimi getirdik. 270 binden fazla derslik ve 560 binden fazla öğretmen ataması yaptık. Bununla birlikte 80 binin üzerindeki özel eğitime muhtaç evladımızı okulumuza taşıdık. 200 bin engelli kardeşimizi, kaynaştırma sınıfında eğitime aldık. Okula gelemeyecek olan 13 binin üzerindeki evladımız okula gelemiyor diye öğretmenlerimizi evlerine gönderdik. Evde eğitim alan kardeşlerimize, eğitim saatini artırmak için de çalışmamız var. Hastanelerde de de bine yakın öğrenciye eğitim veriyoruz."
 
Türkiye´ye eğitimde 16. sırada 

Türkiye´nin eğitimde dünyada 16. sırada olduğunu ve hedeflerinin büyük olduğunu dile getiren Bakan Yılmaz, dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olmayı hedeflediklerine işaret etti. Yılmaz, 2002 yılında milli gelirin 230 milyar dolar olduğunu belirterek, bu rakamın şimdi ise 850 milyar dolar olduğuna dikkati çekti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.