Atatürkçülük, İnönü ve evrim teorisi müfredattan çıkarılacak mı?

MEB Bakanı İsmet Yılmaz, yeni müfredat ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni müfredata iyi hazırlandıklarını ifade eden Yılmaz, müfredattan Atatürkçülük, İnönü ve evrim teorisinin çıkarıldığı iddiasına cevap verdi. İşte detaylar.

Atatürkçülük, İnönü ve evrim teorisi müfredattan çıkarılacak mı?
08 Şubat 2017 Çarşamba 11:15

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AA Editör masasının konuğu oldu. Bakan Yılmaz, Gündeme dair merak edilenleri açıkladı. Yeni müfredat ile ilgili konuşan Yılmaz,  tecrübeleri dikkate alarak daha iyi bir müfredatı öğrencilerimizin önüne koyacaklarını ifade etti.

MEB Bakanı İsmet Yılmaz, "Yeni müfredat taslağı için 165 bin 326 görüş geldi. Bize aktarılanlar, bir tecrübenin ürünü. Bu tecrübeleri dikkate alarak daha iyi bir müfredatı öğrencilerimizin önüne koyacağız." şeklinde konuştu.

Müfredattan Atatürkçülük, İnönü ve evrim teorisinin çıkarılacak mı?

MEB Bakanı İsmet Yılmaz, bazı medya organlarında müfredattan Atatürkçülük, İnönü ve evrim teorisinin çıkarıldığı iddiasına cevap verdi. Yılmaz,  "Bütün bunların hepsi önleyici propaganda. Doğruyla alakası yoktur. Evrim konusuyla ilgili yüzlerce, binlerce konu var. Hepsini vermek durumunda değiliz. Ancak 'doğa tarihi' bölümünü çıkardık. Pekala üniversitede lisans düzeyinde evrim konusu işleniyor. Müfredatlar aynen canlı organizma gibidir. Doğarlar, büyürler, gelişirler ve ölürler. Zamanın ruhunu yakalayabilmek lazım. Zamanın ruhunu yakalayamazsan toplumu gündemin dışında tutarsın."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.