Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesine 6 yılın sonunda akreditasyon belgesi verildi

Atatürk Üniversitesine akreditasyon belgesi verildi. Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin 6 yıllık uğraşı sonucu eğitiminin kalitesini tescillettiği akreditasyon belgesi verildi. Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesine verilen akreditasyon belgesi Nene Hatun Kültür Merkezinde verildi. Peki akreditasyon belgesi nedir?

Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesine 6 yılın sonunda akreditasyon belgesi verildi
25 Nisan 2016 Pazartesi 17:36

Erzurum Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesine akreditasyon belgesi verildi. Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu tarafından 6 yıl boyunca tam akredite olan Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 6 yıllık uğraşın sonunda Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezinde bu belgeyi aldı. 

Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zühal Güvenalp akreditasyon töreninde yaptığı konuşmada "Yükseköğretim, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, bilginin üretilmesinde ve topluma hizmette vazgeçilemeyecek çok önemli bir unsurdur.19 yıldır eczacılık eğitimi veren Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2014 yılının ilk günlerinde ilk kez verdiği eğitimin kalitesini sorgulamak ve sorgulatmak amacıyla 'Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kuruluna' başvurdu. 21 Ocak 2016 tarihinde ECZAKDER tarafından oybirliğiyle 6 yıl süre ile tam akreditasyona hak kazanmıştır. Bugünde belgemizi aldık gururluyuz." dedi.

AKREDİTASYON BELGESİ NEDİR?

Akreditasyon uygunluk değerlendirme kuruluşlarınca gerçekleştirilen çalışmaların ve dolayısıyla bu çalışmalar sonucunda düzenledikleri uygunluk teyit belgelerinin (deney ve muayene raporları, kalibrasyon sertifikaları, yönetim sistemi belgeleri, ürün belgeleri, personel belgeleri vb) güvenilirliğini ve geçerliliğini desteklemek amacıyla oluşturulmuş bir kalite altyapısıdır. 

Uygunluk değerlendirme kuruluşlarının akreditasyonu, ilgili uygunluk değerlendirme kuruluşları için yeterlilik kriterlerini belirleyen uluslar arası standardlar, ilgili sektöre özel gereklilikler ve bölgesel veya uluslar arası akreditasyon kuruluşları tarafından belirlenmiş rehber dokümanlarda belirlenmiş, dünya genelinde kabul görmekte olan, gereklilikler esas alınarak gerçekleştirilmektedir. 

Akredite bir uygunluk değerlendirme kuruluşunca verilmiş bir uygunluk belgesine sahip bir ürün veya hizmet, bu ürün veya hizmet için uygulanabilir olan gereklilikleri  sağlamakta olduğuna dair güven telkin eder. Bu sistematik sayesinde akreditasyon ticarette teknik engellerin kaldırılmasına katkıda bulunmaktadır. 

Akredite hizmetlerin küresel kabulü noktasında ise akreditasyon hizmetinin kendisinin güvenilirliği konusunda soru işaretleri oluşmaktadır. Akreditasyon kuruluşları arasındaki güven mekanizması ise akreditasyon kuruluşları tarafından oluşturulmuş olan IAF (Uluslararası Akreditasyon Forumu), ILAC (Uluslararası Laborataur Akreditasyonu Birliği ), EA (Avrupa Akreditasyon Birliği) vb uluslar arası veya bölgesel örgütler ile yapılmakta olan çok taraflı tanınma anlaşmaları ile tesis edilmektedir. 

2001 yılında akreditasyon hizmeti vermeye başlamış olan Kurumumuz 2008 yılı itibari ile karşılıklı tanınma anlaşmalarına konu olan tüm akreditasyon alanlarında Avrupa Akreditasyon Birliği ile karşılıklı tanınma anlaşması imzalamış bulunmaktadır. Kurumumuz Avrupa Akreditasyon Birliğinin (EA), Uluslar arası Akreditasyon Forumunun (IAF) ve  Uluslar arası Laboratuar Akreditasyonu Birliğinin (ILAC) tam üyesi konumundadır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.