AÖL yeni kayıt ve kayıt yineleme işlemleri ne zaman başlıyor?

Açık Lise Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri Ne Zaman Devam Edecek? 2016-2017 AÖL kayıtları başlıyor. AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri ne zaman tekrar başlayacak? AÖL kayıt işlemleri ve kayıt parası ile ilgili detaylar haberimizde.

AÖL yeni kayıt ve kayıt yineleme işlemleri ne zaman başlıyor?
27 Eylül 2016 Salı 21:39

 Açık liselere ek sınav başvuru işlemleri 25-27 Eylül tarihleri arasında yapılacağından Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri 29 Eylül tarihinden itibaren tekrar yapılmaya başlanacaktır.

AÖL Kayıt ve Yineleme işlemi ne zaman başlayacak?

Binlerce öğrencinin açıktan okuduğu AÖL kayıt işlemleri ve yineleme işlemlerinin ek sınav başvuruları 25-27 Eylül tarihleri arasında yapıldığından dolayı, kayıt yineleme ve yeni kayıtların 29 Eylül 2016 tarihinden itibaren tekrar yapılacağı belirtildi. 

Kayıt ücreti ne kadar?

AÖL'e kayıt yaptıracak öğrencilerin kayıt bedeli olarak ilgili bankalara 40 TL yatırması gerekiyor. AÖL öğrencileri, Ziraat, Vakıf veya Halk Bankalarına MEB destek hizmetleri genel müdürlüğü, döner sermaye işletmesi müdürlüğü hesabına 30 TL ödemeleri gerekiyor. İlk sınav ücretinde 10 TL’de Halk eğitim merkezleri veya mesleki eğitim merkezleri okul aile birliklerinin vereceği hesaplara yatırılması şart. Her iki ödeme için de dekont ve makbuz alınması gerekiyor.

AÖL kayıt nasıl yapılacak?

AÖL'e ilk kayıt yaptıracak öğrencilerin merak ettiği bir diğer husus da yeni kayıtların nasıl yapılacağı oluyor. MEB bu konuda yeni kayıt kılavuzu yayımladı. Kılavuzda kaydın nasıl yapılacağı detaylı bir şekilde anlatılıyor. Aşağıdaki Bağlantılardan kayıt hakkında her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz. 

2016-2017 Kayıt Kılavuzu için TIKLAYINIZ

Yeni Kayıt Yaptıracaklara yardımcı Yardım Kılavuzunu görüntülemek için TIKLAYINIZ


AÖL Sınav Takvimi

I. DÖNEM SONU SINAVLARI 07­ - 08 Ocak 2017

2016­-2017 Eğitim­ Öğretim yılı II. dönem yeni kayıt işlemleri 20 Ocak­ - 05 Şubat 2017

II. DÖNEM SONU SINAVLARI 18 – 19 Mart 2017

III. DÖNEM SONU SINAVLARI 01­ - 02 Temmuz 2017


Etiketler; #AÖL #kayıt
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.