Anadolu Üniversitesi Bosna Hersek'ten Öğrenci Alacak

Anadolu Üniversitesi Balkanlar'dan öğrenci alım programına Bosna Hersek öğrencilerini de dahil etti.

Anadolu Üniversitesi Bosna Hersek'ten Öğrenci Alacak
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bir süre önce uygulamaya konulan Anadolu Üniversitesi Yabancı Öğrenci Programı kapsamında Bosna Hersek'ten sınavla öğrenci alımına başlandı. Şimdiye kadar Balkan ülkeleri arasında yer alan Kosova, Bulgaristan ve Makedonya'dan sınavla öğrenci alan Açıköğretim Fakültesi bu ülkelere Bosna Hersek'i de dahil etti.

9 Ekim'e kadar başvuru yapacak olan çifte vatandaşlar, Türkçe bilen yabancı uyruklular ve Türk vatandaşlarının gireceği sınavla Açıköğretim Fakültesi'ne öğrenci alımı yapılacak.

11 Ekim'de gerçekleşecek sınav kapsamında alınacak öğrencilere sözel ve sayısal bölümlerinden sorular sorulacak. Adaylar Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da sınava girecekler. Kazanan adaylar Açıköğretim Fakültesi'nin lisans ve önlisans programlarına başvuru hakkı elde edecekler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.