Anadolu İmam Hatip Lisesi Haftalık Ders Çizelgeleri 2017-2018

MEb tebliğler Dergisinde ortaöğretim ders çizelgeleri yayımlandı. İmam Hatip Okullarının haftalık ders çizelgeleri merak ediliyor. Anadolu İmam Hatip Lisesi haftalık ders çizelgeleri ve seçmeli dersler ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Anadolu İmam Hatip Lisesi Haftalık Ders Çizelgeleri 2017-2018
13 Haziran 2017 Salı 20:15

Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi yayımlandı. MEB Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgelerini açıkladı. Anadolu İmam Hatip Okullarında okuyan öğrenciler ve görev yapan öğretmenler, haftalık ders çizelgelerini merak ediyor.  İmam Hatip, haftalık ders çizelgesi ve seçmeli dersler ile ilgili merak edilenlere haberimizden ulaşabilirsiniz. 

ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİNİN UYGULANMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

-- Yıl sonu başarı ortalaması ile başarılı sayılamayacak dersler; 2017-2018 öğretim yılın da 9 ve 10. Sınıflarda “Kur’an-ı Kerim” ve “Türk dili ve edebiyatı”, 11 ve 12. sınıflarda “Kur’an-ı Kerim” ve “dil ve anlatım”; 2018-2019 öğretim yılında 9, 10 ve 11. Sınıflarda “Kur’an-ı Kerim” ve “Türk dili ve edebiyatı”, 12. Sınıflarda ise “Kur’an-ı Kerim” ve “dil ve anlatım” dersleridir. 2019-2020 öğretim yılından itibaren ise “Kur’an-ı Kerim” ve “Türk dili ve edebiyatı” dersleridir.

-- Haftalık ders çizelgelerinde “Ortak Dersler”, “Meslek Dersleri” ve “Seçmeli Dersler” bölümleri yer almaktadır. Ortak Dersler, tüm ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin zorunlu olarak alması gereken derslerdir.

-- Fen ve sosyal bilimler programı/projesi ya da sanat veya spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerinde Kur’an-ı Kerim dersi 11. sınıflarda 3 ders saati; Arapça dersi 10. sınıflarda 2 ders saati, mesleki arapça 11 ve 12. sınıflarda 2 ders saati, dinler tarihi 12. sınıflarda 1 ders saati okutulacak, zorunlu Osmanlı Türkçesi dersi okutulmayacaktır

-- Arapça ve İngilizce dışında hazırlık sınıfı olan okullarda 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda “Zorunlu Seçmeli İkinci Yabancı Dil” olarak haftada 2 ders saati İngilizce dersi okutulacaktır. Yine bu okullarda Kur’an-ı Kerim dersi 9. sınıflarda 4 ders saati, 10 ve 11. sı- nıflarda 3 ders saati, Arapça dersi 9. sınıflarda 3 ders saati, 10. sınıflarda 2 ders saati, mesleki Arapça dersi 11 ve 12. sınıflarda 2 ders saati, dinler tarihi ise 12. sınıflarda 1 ders saati okutulacaktır

-- Bireysel sporlar ise halter, yüzme, güreş, kayak, tenis, masa tenisi, badminton, oryantiring, eskrim, bisiklet, okçuluk, judo, karate, boks ve tekvando’dur

-- Anadolu imam hatip liselerinde öğrenciler; beden eğitimi, görsel sanatlar ve “müzik”derslerinden sadece birini seçerler. Görsel sanatlar dersinde hüsnühat, ebru, tezhib, müzik dersinde dinî musiki programları uygulanabilir. Öğrenciler bu derslerden, alt sınıfta seçtikleri bir dersi üst sınıflarda değiştirebilirler.

-- Çizelgedeki seçmeli derslerin haftalık ders saati sayıları, sınıflara göre parantez içinde ve seçenekli olarak verilmiştir. Öğrenciler her sınıfta parantez içindeki ders saatlerinden sadece birini seçebilirler. Örneğin 11. sınıf seçmeli dersler bölümünde hadis metinleri dersi (1) (2) şeklinde yer almaktadır. Öğrenciler bu dersi ya “1” ya da “2” ders saati olarak seçebileceklerdir.

-- Kur’an-ı Kerim dersinin hedeflenen amaçlara ulaşması için mevcudu 25’i geçen sınıflar iki gruba ayrılabilir ve gruplardaki öğrenci sayısının eşit olmasına dikkat edilir. Her gruptan bir öğretmen sorumlu olur ve yıl sonuna kadar aynı grupla programı yürütereköğretimi gerçekleştirir.

-- Seçmeli İslam bilim tarihi dersinde öğretim programı hazırlanıncaya kadar Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 07.05.2014 tarihli ve 38 sayılı kararı uyarınca kabul edilen İslam bilim ve düşünce tarihi dersi öğretim programı okutulacaktır

-- Seçmeli dersler ,öğrencinin ilgi ve istekleri, derslerdeki başarı durumları ve hedefledikleri yükseköğretim programları doğrultusunda öğrenci, veli ve okul tarafından ortaklaşa belirlenecektir.

-- Ders saatlerinin ilgili derslere ait öğretim programlarında öngörülen ders saatlerinden az veya fazla olması hâlinde bu derslerin mevcut öğretim programlarının amaç, kaza- nım ve açıklamaları dikkate alınarak zümre öğretmenler kurulunca planlama yapılarak mevcut öğretim programları uygulanır.

-- 2017-2018 öğretim yılında 12. sınıflarda akaid ve kelam dersinde kelam öğretim programı uygulanacak ve bu programa uygun olarak hazırlanan kelam öğretim materyali okutulacaktır.

-- Haftalık ders çizelgesinde yer alan ancak öğretim programı geliştirilmeyen seçmeli derslerin programı Kurul kararına bağlandıktan sonra uygulanır.

ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİNİ Görüntülemek için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.