Aday öğretmenlerin sınavları 8 Nisan'da bitiyor

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yılın şubat ayında atamasını yaptığı 14 bin öğretmen adayının 81 ilde süren ve 21 Mart'ta başlayan sözlü sınavların 8 Nisan'da tamamlayacağını bildirdi.

Aday öğretmenlerin sınavları 8 Nisan'da bitiyor
04 Nisan 2016 Pazartesi 11:42

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yılın şubat ayında atamasını yaptığı 14 bin öğretmen adayının 81 ilde süren ve 21 Mart'ta başlayan sözlü sınavların 8 Nisan'da tamamlayacağını bildirdi. Kurt geçen yıl ataması yapılan 35 bin öğretmen adayının da bu yılın ekim ayında, yazılı daha sonra da sözlü sınava alınacaklarını belirtti.
 
MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, "Aday öğretmenlerimizin illerde kurulan 99 komisyonda sözlü sınavları devam ediyor. Sadece Şırnak'ta, devam eden terör operasyonları nedeniyle sözlü sınav yapılmıyor. Buradaki öğretmenlerimizi Cizre'de sözlü sınava alıyoruz" dedi.

Yapılan sözlü ve yazılı sınavlar için Kurt, "Öğretmen adaylarımızın 8 Nisan'da sözlü sınavları tamamlanacak, 11 Nisan'da mülakat sonuçları açıklanacak, sınava itirazlar ise 15 Nisan'a kadar alınacak. Herhangi bir mazeretten dolayı sözlü sınava giremeyen adayların da bu tarihlerde sınava alınarak mağduriyetleri giderilecek. Yazılı ve sözlü sınav sonuçlarını, 18 Nisan'da açıklamayı düşünüyoruz." ifadesinde bulundu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.