4 milyon öğrenciye bedava eğitim

Devlet, eğitim sektörüne devlet 2 milyar lira vererek çocuklarını dershanelere gönderen aileleri masraftan kurtaracak.

4 milyon öğrenciye bedava eğitim
08 Mayıs 2016 Pazar 09:57

Devlet, eğitim sektörüne devlet 2 milyar lira vererek çocuklarını dershanelere gönderen aileleri masraftan kurtaracak.Devletin vereceği bu para ile kurslarda görev alan 200 bin öğretmen ve kurs ihtiyaçları için kullanacak.

Bakanlık tarafından 22 bin eğitim kurumunda açılan eğitim kurslarında 4 milyon 300 bin öğrenci eğitim alıyor. Özel okullarda okuyan öğrencilere yönelik eğitim ve öğretim desteği için de Bakanlık, 2016- 2017 eğitim yılı için özel okullara toplamda 1 milyar 37 milyon lira teşvik parası verilecek. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyette bulunan (OSB) Mesleki Teknik Anadolu Liselerindeki öğrencilere yönelik destek veren Bakanlık, bunun için 80 milyon lira harcama yapacak. Ayrıca bu okullardaki öğrenci sayısı 16 bine çıkaracak.


Etiketler; #eğitim
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.