29 Nisan'da okullar tatil mi? TEOG sınavında okullar tatil mi MEB? 29 Nisan 2016 Cuma okullar tatil olacak mı?

29 Nisan'da okullar tatil mi? TEOG 2. Dönem sınavlarına az bir süre kala birçok kişinin aklına 29 Nisan Cuma okullar tatil mi sorusu geliyor. Peki 29 Nisan 2016 Cuma okullar tatil mi? Teog sınavları sonrası okullar tatil olacak mı? 29 Nisan Cuma tatil mi sorusuyla ilgili MEB bir açıklama yaptı mı? TEOG mazeret sınavları ne zaman yapılacak?

29 Nisan'da okullar tatil mi? TEOG sınavında okullar tatil mi MEB? 29 Nisan 2016 Cuma okullar tatil olacak mı?
21 Nisan 2016 Perşembe 21:50

29 Nisan okullar tatil mi sorusu Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı'na (TEOG) yüz binlerce öğrenci girecek olmasıyla merak ediliyor. Heyecanın dorukta olduğu ve birçok öğrencinin gireceği TEOG 2. dönem sınavlarına çok az bir süre kaldı. Nisan ayının son haftası yapılacak TEOG 2. dönem sınavları 27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. 27 Nisan Çarşamba ve 28 Nisan Perşembe gerçekleşecek TEOG sınavları sonrasında öğrencilerin ve velilerin aklına 29 Nisan cuma da tatil olur mu sorusu geldi. Birçok öğrenci ve velinin merak ettiği 29 Nisan Cuma okullar tatil mi sorusuna MEB'den açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığının Sınav ile ilgili yayınlamış olduğu kılavuzda, TEOG sınavından dolayı ortaokullar ve ortaokulu bulunan ilkokullar 27-28 Nisan tarihlerinden yani sınav günleri tatil ilan edildi. Bunun üzerine de öğrenciler ve veliler hemen yarın okullar tatil mi? sorusunun cevabını aramaya başladılar.



TEOG  2. Dönem Sınav Tarihleri Ne Zaman 

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOG)  2. dönem sınav tarihi yaklaşıyor. TEOG 2. Dönem sınavları 27- 28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. TEOG 2. dönem mazeret sınavları ise ise, 14 ve 15 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılacak. 

TEOG sınavlarında ilk gün Türkçe, Matematik ve Din kültürü ve Ahlak Bilgisi Derslerinden sınav uygulanacak. İkinci gün ise Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve İngilizce derslerinden sınav yapılacak.Sınavlar 40'ar dakika sürecek.

teog sınav tarihleri

TEOG 2. Dönem Mazeret Sınavları ne zaman?

TEOG mazeret sınavları 14 ve 15 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılacak. 

Peki TEOG Sınavlarından sonra 29 Nisan Cuma okullar tatil mi? 

TEOG 2 .Dönem sınavlarına giren öğrencilerin bir diğer düşünceside sınavın gerçekleştiği 27-28 Nisan'dan sonra 29 Nisan'da okulların tatil olup olmayacağı oluyor. Öğrencilerin ve velilerin çok merak ettiği bu sorunun cevabı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından verildi. MEB, yetkilileri, yaptıkları açıklamayla birçok öğrenciyi üzdü. Yapılan açıklamaya göre, 29 Nisan yani TEOG sınavlarının ertesi günü okullar tatil olmayacak. 29 Nisan Cuma günü öğrenciler eğitimlerine devam edecek. 27 ile 28 Nisan tarihide yapılacak TEOG’a 8’inci sınıf öğrencileri olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okulunda sınava girecekler. 27 ve 28 tarihlerinde TEOG 2. dönem sınavının okullarda ders yapılmayacak.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
okul sevmeyen - 8 yıl önce
sayın milli eğitim baknımız tatil yapsaydınız nolurdu sına sonrası okulmu olurki
Misafir Avatar
Ali - 8 yıl önce @okul sevmeyen
Evet Olur
Avatar
rabia - 8 yıl önce
ya tatil yapsanız hem biz teog öğrencisiyiz dinlenirdik
Avatar
ömer can - 8 yıl önce
Milli bakanımız lütfen okullar tatil oolsun teogta yoruluyoz....