2017 MEB Yaz Dönemi DYK Kurs Merkezi Başvuruları Tarihi Değişti

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Dönemi Kurs Başvuruları hakkında duyuru yayımladı. Başvuru tarihlerinde güncelleme yapan ÖDSGM, 81 İl Milli Eğitim Müdürlüklerine bilgilendirme yazısı gönderdi. DYK Öğretmen, Öğrenci/Kursiyer Başvuru koşulları nelerdir, başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar.

2017 MEB Yaz Dönemi DYK Kurs Merkezi Başvuruları Tarihi Değişti
19 Haziran 2017 Pazartesi 15:00

Milli Eğitim Bakanlığı 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Dönemi Kurs Başvuruları Hakkında duyuru yayımladı. Normal şartlarda 3 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak kurs kayıtları tarihlerinde güncelleme yapıldı. Peki 2017 DYK Yaz Dönemi Başvuru Kayıt Tarihleri Ne Zaman Başlıyor.

MEB Ölçme,Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 81 İl Milli eğitim Müdürlüklerine başvuru tarihleri ile ilgili bir duyuru gönderdi. Göndeirlen yazıda;

" Sayın Yetkili; "2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ KURS MERKEZİ BAŞVURULARI, HATALI YAPILAN BAŞVURULARIN DÜZELTİLEBİLMESİ İÇİN 20 HAZİRAN 2017 TARİHİNDE SAAT 17.00´A KADAR AÇILACAKTIR. "

 Kurs merkezi başvurusu yapmayan ya da hatalı yapan okulların kurs merkezi başvurularının alınıp onaylanması hususunda; Bilgilerinize rica olunur." denildi.

2017 Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yaz Dönemi, 3 Temmuz 2017'de başlayacak.  DYK'ya Ücretli öğretmen başvurularının il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanması 12-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.

Yaz Dönemi DYK öğrenci başvuruları ise 20-25 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacak ve kurs sınıf ve şubelerinin oluşturulması ise 26 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında tamamlanacak. Kurslar 27 Ağustos 2017'de sona erecek.

DYK Kursları Başvuru Koşulları Nelerdir?

- Kursa katılmak isteyen örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul veya kurumlarından alacakları Eğitim Bilişim Ağı (eba) şifresi ile e-kurs modülü üzerinden veya bizzat kurs müdürlüğüne kurs açılan derslerle ilgili başvuru yapabilecekler.

İstenen derslerden kurs açılmaması durumunda talepler kurs merkezine yazılı olarak iletilebilecek. Açık öğretim öğrencileri, başvurularını örgün kurs merkezleri, kursiyerler ise halk eğitim merkezleri aracılığıyla yaygın eğitim kurs müdürlüklerine bulundukları sınıf düzeyini gösterir belge veya diploma ile bizzat başvurarak yapacaklar ve kurs şifrelerini alacaklar.

Her bir kurs programına devam edecek sınıftaki öğrenci, kursiyer sayısı 10’dan az olamayacak. Sınıf mevcudunun 20 olması esas olacak. Bu sayı dolmadan yeni bir sınıf açılamayacak.

Sınıf mevcudu en fazla 25’e kadar çıkartılabilecek. Kursa devam eden öğrenci, kursiyer sayısının 10’un altına düşmesi durumunda kursun birleştirilmesi veya kapatılıp kapatılmamasına o ay sonunda komisyon tarafından karar verilecek.
E-kurs modülü üzerinden başvuru yapacak öğrenci, açık öğretim öğrencisi ve mezunlara eba/e-kurs kullanım şifresi verilecek.

Kayıt yaptıran öğrencilerin devamları zorunlu olacak. Her kurs döneminde okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 10´da birine kadar devam etmeyen öğrencilerin kurs kaydı silinecek. Aynı dönemde başka bir kursa devam edemeyecek.

ÖĞRETMEN BAŞVURULARI

-- Kurslarda görev almak isteyen kadrolu öğretmenler, Mebbis şifreleri ile e-kurs modülünden görev almak istedikleri kurs merkezi tercihlerini yaparak başvuruda bulunurlar.

-- Kadrolu öğretmenler, kurs merkezi tarafından belirlenen derslerden Talim ve Terbiye Kurulu 9 No’lu Kararı çerçevesinde; atama branşları ile okutabilecekleri diğer derslerden kurs
başvurusunda bulunabilirler.

-- Öğretmenler, kadrolarının bulunduğu veya görevli oldukları ilçede görev almak istedikleri üç kurs merkezine kadar tercihte bulunabilir. Tercihleri dışında da görev almak isteyen öğretmenler
“Tercihlerim dışında bir kurs merkezinde görevlendirilmek istiyorum” butonunu işaretleyerek ilçedeki öğretmen ihtiyacı bulunan herhangi bir kurs merkezinde görev alma talebinde bulunabilirler.

-- Ders ücreti karşılığında görev almak isteyen ücretli öğretmenler, e-kurs modülü üzerinden sisteme ilk girişte oluşturacakları şifre ile başvurularını yaparak, sistemden alacakları ilgili evrakı il/ilçe komisyonuna ulaştırır.

-- Başvurular, http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.eba.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleştirilir.

 KURSLARA ÖĞRENCİ/KURSİYER BAŞVURULARI

-- Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel, ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilir.

-- Örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul/kurumlarından alacakları eba şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.

-- Açık öğretim öğrencileri, halk eğitimi merkezi müdürlüklerince e-kurs modülünden verilecek e-kurs şifresi ile il/ilçe millî eğitim müdürlüklerindeki DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih edecek şekilde başvurularını gerçekleştirir.

-- Özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler (özel okul öğrencileri), okullarının bulundukları ilçedeki kurs merkezlerinin birine başvurarak alacakları e-kurs şifresi ile aynı ilçedeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.

-- Kursiyerler, halk eğitim merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaat ederek, alacakları e-kurs şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.

-- Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve sisteme başvuru yapan öğretmenler arasından devam etmek istedikleri kurslara tercihte bulunarak başvuru yapar.

-- Resmî örgün eğitim kurumu öğrencileri aldıkları eba şifresi ile kurs başvurusu yapabilir, eba ders içeriklerinden yararlanabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler. Açık öğretim okulları ve özel öğretim kurumlarına devam etmekte olan öğrenciler ile kursiyerler ise e-kurs kullanım şifresi ile kurs başvurusu yapabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
melis - 7 yıl önce
Eba kurs kayıtı açılıyor ili ilçeyi ve okulun adını yazabiliyorum fakat ders eklede bir sorun mu var o açılmıyo
Avatar
melis - 7 yıl önce
Eba kurs kayıtı açılıyor ili ilçeyi ve okulun adını yazabiliyorum fakat ders eklede bir sorun mu var o açılmıyo
Avatar
Elif - 7 yıl önce
Benim sayfada görünmüyor MELİS ne zaman girdin sayfaya
Avatar
Dost - 6 yıl önce
Mesela ben 9.sinifim yaz kursunda 9. SiniFi tekarar mi edeçekler yoksa 10. Sinifi mi anlatacaklar