2016-2017 Özel okul kayıt tarihleri belli oldu!

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı için özel okul kayıt takvimi netleşti. İşte 2016-2017 özel okul kayıt tarihlerine ilişkin detaylar...

2016-2017 Özel okul kayıt tarihleri belli oldu!
16 Haziran 2016 Perşembe 14:10

2016-2017 özel okul kayıt tarihleri netleşti. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı için özel okullara kayıt takvimi açıklandı. Özel okullara ön kayıt ve kesin kayıt tarihleri belli oldu. İşte detaylar...
 
2016 - 2017 Eğitim-Öğretim yılı için özel okulların kayıt tarihleri belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, özel okulların taban puanlarını 17 Haziran’dan itibaren ilan edecek. Öğrenciler, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları sonucunda alınan Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) ile 27 Haziran 2016 Pazartesi gününden itibaren başvurularını yapabilecekler.

Özel okullara yaptırılacak kesin kayıtlar MEB'in açıkladığı takvim çerçevesinde 1 Temmuz 2016'dan sonra e-okul üzerinden gerçekleştirilecek.

Türkiye Özel Okullar Derneği’nden yapılan açıklamada, MEB tarafından yayımlanan ‘Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu 2016’ kayıt takviminde de yer aldığı gibi YEP ile başvuru yapılabilen özel okulların kayıt işlemleri 30 Haziran-14 Temmuz arasında gerçekleştirileceği ifade edildi. Açıklamada, özel okulların 27 Haziran’dan itibaren ön kayıtlarını almaya başlayacakları da kaydedildi.

Özel okullara kesin kayıtlar 1 Temmuz’dan itibaren e-okul sisteminden yapılacak. Türkiye Özel Okullar  Derneğinin açıklamasında dikkat edilecek hususlara da yer verildi.

Dikkat edilecek hususlar:

Her okul, Milli Eğitim Bakanlığı’nca onaylı yönetmeliğine göre kayıt yapmak zorunda olup, kayıtlarında bu çerçeve içinde kalmak şartıyla serbesttir.

Takvim öğrenci ve velilerin sorun yaşamaması açısından kolaylaştırıcı olmak adına hazırlandı. Bu nedenle hangi tarihte olursa olsun en kesin bilgi ve duyuru okulların resmi internet sitelerinde yayınlanan bilgi ve duyurulardır.


Ayrıca, TEOG kapsamında yapılan merkezi sınav sonuçları ve YEP sonuçları kullanılarak yapılan her hesaplama ve işlem Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilan ettiği sonuçlar esas alınarak yapılabilir. Yargı kararları ve Bakanlık kararları ile puanlar değiştiği takdirde esas olan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son ilan edilen puanlardır denildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.