2 Bin Suriyeli Üniversitelerde

Bu yıl 2 bin kadar Suriyeli Türkiye yükseköğrenim kurumlarında eğitime başladı.

2 Bin Suriyeli Üniversitelerde
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

2013 Yılında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebiyle bir çalışma başlatan YÖK, Suriyeli öğrencilere eğitim verilmesi için üniversitelerle görüşmüştü. Çeşitli üniversitelerin sığınmacı öğrenci kabülüne ilişkin çalışmaları sonuç verdi. Toplam 8 üniversite bu yıldan itibaren Suriyeli öğrencilere Türkçe ve yabacı dilde eğitim programları başlatı.

Çukurova, Gaziantep, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Kilis 7 Aralık, Harran, Mersin, Mustafa Kemal, Osmaniye Korkut Ata Üniversitelerinde bu yıl Suriyeli öğrenciler eğitim görmeye başladı. 

Anadolu Ajansı, Suriyeli öğrencilerin en çok kayıt yaptırdıkları bölümler arasında mühendislik-mimarlık, iktisadi ve idari bilimler ile fen-edebiyat fakültelerini saydı. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.