17 Şubat hangi illerde okullar tatil oldu? MEB ve Valilik açıklamaları

Karadeniz'de kar yağışı etkisini göstermeye devam ediyor. Bolu, Karabük, Zonguldak, Samsun, Trabzon, Giresun, Kastamonu, Düzce, Rize'de 17 Şubat 2017 Cuma (yarın) okullar tatil edilecek mi? Valilik ve MEB'den kar tatili açıklamaları kamusaati.com adresimizde.

17 Şubat hangi illerde okullar tatil oldu? MEB ve Valilik açıklamaları
16 Şubat 2017 Perşembe 23:27

Karadeniz bölgesinde etkisini gösteren kar yağışı, yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. 15 Şubat Çarşamba gününden itibaren yağan kar, ulaşımda aksamalara neden oluyor. Batı Karadeniz'den Doğu Karadeniz'e kadar tüm illerde etkili kar yağışı bekleniyor. Peki 17 Şubat Cuma günü (yarın) okullar tatil mi

Meteoroloji Samsun, Giresun, Ordu, Karabük, Kastamonu, Artvin, Trabzon, Zonguldak, Bolu ve Düzce'de yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. Sibirya üzerinden gelen kar, yurdun Karadeniz bölümünü esir almış durumda. Uzmanlar, kıyı kesimlerde yaşayan vatandaşları, yoğun kar ve don olayları konusunda uyarıyor. Eğitimlerine devam eden yüzbinlerce öğrenci ile birlikte veliler ve öğretmenler 'yarın okullar tatilmi?' diye merak ediyor. Peki yarın okullar tatil edilecek mi?

GİRESUN

Giresun İl MEM'den yapılan açıklamada;

''Yoğun kar yağışı nedeniyle İlimiz Merkez İlçe ve Merkez İlçeye bağlı  köy ve belde okullarında (okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında) eğitim-öğretime 17/02/2017 tarihinde 1 (bir) gün ara verilmiştir.'' denildi.

Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerince tatil açıklamaları geldikçe buradan duyurmaya devam edeceğiz

RİZE

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, yaptığı açıklamada, bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı olumsuzlukların yaşanabileceğini belirtti.

Etkili kar yağışı nedeniyle yarın il geneli okulların eğitime ara verildiğini ifade eden Bektaş, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin de bir gün idari izinli sayılması kararı alındığı kaydetti.

ORDU

Ordu'nun bazı ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Gürgentepe, Korgan, Ulubey, Kabataş, Çamaş, Çatalpınar, Aybastı, Mesudiye, Çaybaşı ve Kabadüz ilçelerinin tamamındaki okullarda, Akkuş, Fatsa, Gülyalı ve İkizce ilçelerimizde ise taşımalı eğitim yapan okullarda eğitim 17 Şubat Cuma günü 1 gün süreyle tatil edilmiştir."

ARTVİN

Artvin merkez ile üç ilçesinde eğitime kar ve buzlanma nediniyle yarın ara verildi.

Artvin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar ve buzlanma nedeniyle şehir merkezi ile Borçka, Murgul ve Hopa ilçesindeki okullarda yarın eğitim ve öğretime ara verileceği belirtildi.

Açıklamada, belirtilen yerlerde kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

TRABZON

Trabzon'da etkili kar dolayısıyla eğitim öğretime yarın ara verilecek.

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde olumsuz hava koşullarının devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, ulaşımda güçlük ve sıkıntı yaşanmaması için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm okullarda 17 Şubat Cuma günü eğtim öğretime ara verildiği kaydedildi.

Öte yandan, hamile ve engelli kamu personelinin de yarın idari izinli sayılacağı vurgulandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.