16 Aralık 2016 eğitime ara verilen iller - Kar tatili olan illerin listesi

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı illerde okullar tatil edildi. Ülke genelinde 16 Aralık Cuma günü hangi illerde okullar tatil edildi? Kar tatili ile ilgili merak edilen cevaplar haberimizde.

16 Aralık 2016 eğitime ara verilen iller - Kar tatili olan illerin listesi
16 Aralık 2016 Cuma 09:00

Yurdun genelinde etkisini sürdüren kar yağışı eğitime engel oluyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok ilde okullar 16 aralık 2016 Cuma günü tatil edildi. Kar yağışı nedeniyle Ağrı, Bingöl, Elazığ, Tunceli, Düzce, Gaziantep, Bolu ve Van'da okullar 16 Aralık Cuma günü bir gün arayla tatil edildi.

BİNGÖL

Bingöl Valiliği, kenti etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimiz merkez ilçeye bağlı belde ve köylerin yüksek kesimlerindeki kar yağışının ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar nedeniyle 16 Aralık 2016 Cuma günü taşımalı olarak eğitim verilen okullarda (taşımalı eğitim-öğretim gören öğrenciler ve taşıma merkezlerinde eğitim-öğretim gören öğrenciler dâhildir) eğitime 1 gün süreyle ara verilmesi kararlaştırılmıştır” denildi.  


ELAZIĞ

Elazığ merkez ve 7 ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar 16 Aralık Cuma günü de tatil edildi. 3 ilçede ise eğitimin devam edilmesine karar verildi.

Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Olumsuz hava koşulları ve kuvvetli buzlanma nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararıyla Elazığ merkez ilçe ile Karakoçan, Palu, Kovancılar, Alacakaya, Arıcak, Maden, Sivrice ilçelerinde tüm okullar 16 Aralık 2016 Cuma günü tatil edilmiştir. Baskil ilçesinde sadece taşımalı eğitim gören öğrenciler için 16 Aralık 2016 Cuma günü tatil edilmiştir.

Ağın ve Keban’da eğitim ve öğretim normal olarak devam edecektir. Ayrıca okulların tatil edildiği yerlerde görevli engelli ve hamile kamu görevlileri de idari izinli sayılmıştır" denildi. 


TUNCELİ

Tunceli Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle Mazgirt ilçesinde tüm okullarda, Çemişgezek ve Hozat ilçelerinde taşımalı eğitime 1 gün süreyle ara verildiğini bildirdi.

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Olumsuz hava koşulları nedeniyle, ilimiz Çemişgezek ve Hozat ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için 16 Aralık 2016 Cuma günü bir gün süre ile eğitime ara verilmiş olup, diğer ilk ve orta dereceli okullarda eğitime devam edilecektir. İlimiz Mazgirt ilçe merkezi ve köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda 16 Aralık 2016 Cuma günü bir gün süre ile eğitime ara verilmiştir.

Ayrıca, ilimiz merkez ile tüm ilçelerimizde kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli personel ile hamile personel 16 Aralık 2016 Cuma günü idari izinli sayılacaktır” denildi.
 

GAZİANTEP

Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde, kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı taşımalı eğitim verilen 23 okul ve özel eğitim merkezinde eğitime bir gün süreyle ara verildi. Kar yağışının yüksek kesimlerde 10- 15 santimetreyi bulması ve soğuk hava nedeniyle İslahiye Kaymakamlığı tarafından taşımalı sistemle eğitim verilen 21 okul ve engelli öğrencilerin eğitim gördüğü 1 okulda eğitim ve öğretimi bugün tatil etme kararı aldı.


AĞRI

Ağrı Valiliği, devam eden yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle Doğubeyazıt ilçesi hariç olmak üzere il genelindeki tüm okulları Perşembe ve Cuma günü tatil edildiğini duyurdu.

Valilik tarafından,  yapılan açıklamada;

''Devam eden yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle Doğubayazıt İlçesi hariç, İlimiz genelinde 14-16 Aralık 2016 (Çarşamba - Perşembe – Cuma) tarihleri arasında tüm okullar tatil edilmiştir.

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personeller idari izinli sayılacaklardır.'' denildi.

DÜZCE

Düzce'de kar yağışı nedeniyle Yığılca ve Kaynaşlı ilçelerinde tüm okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Kaymakamlıklardan yapılan açıklamalarda, bölgede akşam saatlerinde etkisini artıran yoğun kar yağışının devam ettiği, olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla Yığılca ve Kaynaşlı'daki tüm okullarda eğitim öğretime 16 Aralık Cuma günü ara verildiği bildirildi.

Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi. 

VAN

Van'ın Erciş ilçesinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi.Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ilçe merkezi ve tüm köylerinde anaokul, ilkokul, ortaokul ve liseler (pansiyonlu okullar da dahil olmak üzere) ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı diğer kurumlarda 16 Aralık Cuma günü, eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiği belirtildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün de tatil edilmişti.

BOLU

Bolu'da akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle il genelinde okulların yarın, bir gün arayla tatil edilmesine karar verildi.

ÇORUM

Çorum İl MEM tarafından yapılan açıklama ile 16 Aralık 2016 tarihinde okulların tatil olduğu bildirildi. Açıklamada, "Çorum merkez ilçede kar, soğuk ve buzlanmadan dolayı 16 Aralık 2016 Cuma günü eğitime bir gün ara verilmiştir." denildi. 

MUŞ

Kar yağışının devamı nedeniyle Muş Merkez İlçe, bağlı Belde ve köylerde 16/12/2016 Cuma günü Valiliğimiz kararıyla okullar bir gün süreyle tatil edilmiştir. İlçelerimiz ilçe Kaymakamlıklarınca değerlendirilecektir.

KIRIKKALE

Merkeze bağlı KÖY okullarımız ve taşımalı eğitimle okula gelen öğrencilerimiz için olumsuz hava koşulları nedeniyle 16.12.2016 Cuma Günü bir gün eğitim öğretime ara verilmiştir.


ORDU

Yoğun Kar Yağışı ve Buzlanma Nedeniyle 16/12/2016 Cuma Günü Akkuş İlçemizde İMKB YBO ve Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu Hariç, Tüm Okullarda, Ünye İlçemizde Pelitliyatak Mahallesinde Bulunan Okullarda Eğitim Öğretime 1 (Bir) Gün Süreyle Ara Verilimiştir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet - 7 yıl önce
Zonguldak köylerinde ne çok kar yağıyor neden taşımalılara tatil yok köylerde 20 cm kar var yükseklerde daha çok kar var neden bizi düşünmüyorsunuz illa merkezde yağması mı lazım tatil olması için bizleride düşünün ne olur Zonguldak okulları da tatil olsun
Avatar
Fatma - 7 yıl önce
Anne blogu olarak yazınızı çok faydalı bulduk teşekkürler.
Avatar
KAMU SAATİ - 7 yıl önce
MALATYA DA SON DAKİKA HABERİ 16 ARALIK CUMA GÜNÜ MALATYA VALİLİKTEN GELEN AÇIKLAMA İLE OKULLAR TATİL...
Avatar
Merve - 7 yıl önce
Ne olur keciorende tatil olsun okullar niye haksizlk ypiyonuz bizin de hakkimiz
Avatar
Seyit - 7 yıl önce
Vali amca lütfen okulları tatil et her yere tatil bize de hakkimiz
Avatar
Mustafa Mert Arslan - 7 yıl önce
Kazan arada tatil olsun bizimde hakkımız