Yunanistan Türk okullarını kapattı!

Yunanistan Türk okullarını kapattı. Sadece bununla da kalmayan Yunanistan okular da verilen Türkçe derslerini de azalttı.

Yunanistan Türk okullarını kapattı!
19 Eylül 2016 Pazartesi 14:08

Yunanistan'da bugün 3 aylık yaz tatilinin ardından ilk dersine başladı. Yunanistan'da 9 Türk okulunda aralarında bulunduğu 60 azınlık okulunu öğrenci sayısının yetersizliğinden dolayı kapattığı öğrenildi.

Sadece öğrencilerin yetersizliği üzerine Türk okullarını kapatmakla kalmayan Yunanistan, Eğitim Bakanlığının aldığı kararla İskeçe ve Gümülcine'de iki lisede Türkçe derslerde azaltıldı.

Türklerin tepkisine neden olan bu kararlarda Türk azınlığın görüşünü dikkate almadığını öne sürüldü. Rodop-Meriç illeri SÖPA mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet karar hakkındaki açıklamasında, 'Yeni öğretim yılına dokuz okulumuzu daha kaybetmiş olarak giriyoruz. Devlet okulları için uygulanan ve öğrenci sayısı dokuzu tutmayan okulların kapatılmasını öngören yasanın, farklı statüye sahip azınlık okulları için de uygulanmasıyla okullarımızın kapatılması hepimizi derinden üzmüştür' diye konuştu.

Yunanistan Eğitim Bakanlığı'na bir rapor sunduklarını belirten Dernek Başkanı Ahmet, okullarında okutulan Yunanca ve Türkçe ders kitaplarının çağdaş eğitim ihtiyacını karşılamadığını da ekledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.