Türkiye'nin 'YPG' tepkisine ABD'den yanıt

ABD Dışişleri Bakanlığının Sözcüsü John Kirby, YPG üniforması giyen ABD vatandaşlarının ortaya çıkmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, Dışişleri Bakanı ve Genelkurmay Bakanı'dandan gelen tepkileri değerlendirdi.

Türkiye'nin 'YPG' tepkisine ABD'den yanıt
01 Haziran 2016 Çarşamba 12:44

ABD Dışişleri Bakanlığının Sözcüsü John Kirby, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Genelkurmay Bakanı Hulusi Akar'ın YPG üniforması giyen ABD vatandaşarı için verdikleri tepkileri cevap verdi. Kirby, Suriye Demokratik Güçlerine destek vermeye devam edeceklerini belirtti.
 
"Müttefikimiz olan bütün ülkelerle olduğu gibi IŞİD'e karşı mücadelede Türkiye ile işbirliği içinde olmaya devam edeceğiz" diye konuşan Kirby, "Türkiye'yle güçlü bir ilişkimiz var. IŞİD sınırlarındaki bir tehlike ve onlar için gerçek bir problem. IŞİD'e karşı verdikleri mücadeleden dolayı memnunuz" yorumunda bulundu.
 
Suriye Demokratik Güçlerinin sadece Kürtlerden oluşmadığını vurgulayan Kirby, "İçlerinde farklı birçok yapı olduğu gibi Araplar da var" diye konuştu.
 


Etiketler; #ABD #ypg
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.