Time'ın yılın kişisi listesinde Erdoğan 4. sırada

ABD başkanlığına seçilen Trump, ABD'de haftalık yayın yapan Time dergisince 2016'da 'Yılın Kişisi' seçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu listenin 4. sırasında yer aldı.

Time'ın yılın kişisi listesinde Erdoğan 4. sırada
08 Aralık 2016 Perşembe 14:37

Time'ın 1927 yılından bu yana geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdiği anketin sonuçları, canlı yayınla NBC kanalında yayınlanan "Today" adlı programda duyuruldu.

YILIN KİŞİSİ TRUMP

2016'da "Yılın Kişisi" seçilen Trump, canlı yayına bağlanarak, "Bu büyük bir gurur, bunun anlamı çok büyük." diyerek düşüncelerini iletti.

Trump'ı "Amerika Bölünmüş Devletler Başkanı" olarak nitelendiren dergi, uzun ve zorlu bir başkanlık yarışından galip çıkan yeni başkanın, son derece bölünmüş bir ülkeyi yönetmek gibi bir zorlukla karşı karşıya bulunduğunu yazdı.

Trump'ın 'Yılın Kişisi' seçilmesi ile ilgili olarak Time dergisinden yapılan açıklamada şu şekilde;

"Amerika'ya, çaresizlik üzerine demagoji yapmayı ve gerçeğin onu söyleyen kişiye ne kadar inandığımıza bağlı olarak güçlü olduğunu hatırlattığı için, gizlenmiş bir seçmen kitlesinin öfkesini yönlendirerek onları güçlendirdiği ve korkularını canlı yayımladığı için, dünün siyasi kültürünü yıkarak yarınınkini çizdiği için Donald Trump Time'ın 'Yılın Kişisi' oldu."

ERDOĞAN DA LİSTEDE

Aynı listede Trump'ın Demokrat rakibi eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton 2., paylaştıkları gizli bilgilerle pek çok hükümeti zor durumda bırakan "bilgisayar korsanları" 3., Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 4. sırada yer aldı.

15 TEMMUZ VURGUSU

15 Temmuz darbe girişiminin gerçekleşme biçimine ve nasıl başarısız olduğuna vurgu yapılan bölümde, Türkiye ile AB arasındaki mülteci meselesine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zor bir süreçten gücünü koruyarak çıktığının da altı çizildi.

Dünya genelinde genetik mühendislik alanında çığır açan yeni teknolojiler geliştiren araştırmacılar "CRISPR Öncüleri"nin 5. olduğu listede Amerikalı şarkıcı Beyonce da 6. sırada yerini aldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'nin eski lideri Nigel Farage da adaylar arasındaydı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.