Terör örgütlerinin yeni yurdu Brüksel

Brüksel, bu hafta sonu hem terör örgütü PKK yandaşlarının düzenlediği programa hem de PYD’nin sözde Avrupa kongresine ev sahipliği yapacak.

Terör örgütlerinin yeni yurdu Brüksel
24 Eylül 2016 Cumartesi 16:23

AB kurumları ve NATO'ya evsahipliği yapan Belçika’nın başkenti Brüksel'de bu hafta sonu hem terör örgütü PKK yandaşlarının düzenleyeceği sözde kültürel etkinliklere hem de terör örgütünün Suriye'deki uzantısı PYD’nin kongresine sahne olacak.

Belçika’da terör örgütüne yakınlığıyla tanınan bazı dernekler ve HDP temsilciliğince ortaklaşa düzenlecek sözde kültürel programın izni Brüksel Belediyesi tarafından iptal edilmişti.Organizatörler bu karara itiraz ederek etkinlik için müsade aldı. Etkinlik, Brüksel'in merkezinde gerçekleştirilecek.

Terör örgütü PYD’nin sözde Avrupa Kongresi de Brüksel’in Anderlecht semtinde gerçekleştirilecek. İki gün devam edecek programa, terör örgütü PYD’nin sözde eş başkanları Salih Müslim ve Asya Abdullah da iştirak edecek. "Güvenliği" ise Belçika polisi sağlayacak.

Belçika, terör örgütleri PKK ve DHKP-C'nin Avrupa'da en yoğun faaliyette bulunduğu ülkelerin başında geliyor. Örgüt liderlerinin yaşadığı ülkeden terör örgütünün televizyon kanalları da yayın yapıyor. Kurduğu dernekler vasıtasıyla faaliyetlerini sürdüren terör örgütü PKK'ya karşı en son 2010 yılında operasyon düzenlendi.

AB'nin terör örgütleri listesinde olmasına rağmen Belçika'dan bu örgüte karşı adım atılmaması Türkiye'nin tepkisini çekiyor.

Belçika'nın diğer bir terör örgütü DAİŞ'e karşı ise operasyonları  devam ediyor. 11 Ağustos'ta bu kapsamda son olarak  3 kişi gözaltına alındı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Etme bulma dünyası. Bir gün bu hainler onlara bela olur.