Somali'de terör saldırısı: 18 ölü

Somali'nin başkenti Mogadişu'nun 20 kilometre uzağında bulunan Lafole'de yol kenarına konulan patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu 18 yolcu hayatını kaybetti.

Somali'de terör saldırısı: 18 ölü
30 Haziran 2016 Perşembe 12:18

Dünya'nın çeşitli yerlerinde meydana gelen terör saldırıları bu sefer de Somali'yi vurdu. Somali'nin başkenti Mogadişu'ya yaklaşık 20 kilometre uzağında bulunan Lafole'de yol kenarına konulanel yapımı patlayıcılar, bir minibüsün geçişi sırasında patlatıldı. Bombanın patlaması sonras minibüs alev topuna dönerken, içerisinde bulunan 18 yolcu feci şekilde yanarak can verdi. 

Al Jazeera haber ajansına konuşan Somalili polis memuru  Abidkadir Muhammed, "Minibüsteki 18 insan yanarak öldü. Bomba uzaktan kumandayla patlatılmış" açıklamasını yaptı. Saldırıyı El Kaide'ye bağlılık yemini etmiş Eş Şebab örgütü tarafından gerçekleştirildiği tahmin ediliyor. Terör örgütü geçtiğimiz günlerde de bir otele baskın düzenlemiş ve 15 kişiyi acımasızca öldürmüştü. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.