Şengal operasyonunu peşmerge gerçekleştirdi

IKBY Hükümeti Sözcüsü Dizayi, terör örgütü PKK ve YPG'nin "Sincar'ı biz kurtardık" iddialarına ilişkin "Peşmerge güçlerinin özgürleştirdiği Şengal'i koruyacak yegane güç Peşmergedir" dedi.

Şengal operasyonunu peşmerge gerçekleştirdi
16 Kasım 2015 Pazartesi 15:06

 Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, Erbil'de düzenlenen Uluslararası Ziraat Ürünleri Fuarı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada Sincar'ın (Şengal) kurtarılması ve Türkiye'deki çözüm sürecine ilişkin açıklama yaptı.

Terör örgütü PKK ve Suriye'deki uzantısı YPG'nin Sincar'ın kurtarılmasına yönelik iddialarına değinen Dizayi, "Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani'nin ifade ettiği gibi, Şengal'i Peşmerge güçleri özgürleştirmiştir. Şengal'i koruyacak yegane güç de Peşmergedir. Sayın Barzani da bunu açık bir şekilde dile getirmiştir" ifadelerini kullandı.

AK Parti hükümetinin geçmiş süreçlerde ortaya koyduğu başarıların devam etmesini temenni ettiklerini ve çözüm sürecinin devam etmesi yönünde bir iradenin sergilenmesini istediklerini belirten Dizayi, yeni hükümetin Türkiye'nin Ortadoğu'daki konumunu ve IKBY ile ilişkilerini güçlendireceğini söyledi.

Terörün ve şiddetin uygun bir yol olmadığını yineleyen Dizayi, "Kürt sorununun çözülmesi için tek yol demokratik yol ve siyasettir"  açıklamasında bulundu.

 


Etiketler; #şengal #sincar
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.