Rusya Suriye'nin bedelini ödüyor

Batının Ukrayna krizi nedeniyle uyguladığı yaptırımlarla boğuşan Rusya düşük petrol fiyatları ve Suriye operasyonlarının da bedelini ödüyor.

Rusya Suriye'nin bedelini ödüyor
10 Kasım 2015 Salı 12:14

Suriye'de agresif askeri operasyonlar yürüten Rusya’nın, Suriye’deki operasyonlarının yaklaşık üç haftalık maliyetinin 80 - 115 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

Anadolu Ajansı'na mülakat veren uluslararası araştırma kuruluşu IHS’nin Londra'daki merkezinden Kıdemli Analist Alex Kokcharov, Rusya’nın 30 Eylül-20 Ekim tarihlerinde Suriye’de gerçekleştirdiği askeri operasyonların toplam maliyetinin 80 - 115 milyon dolar olduğunu söyledi.

Kokcharov, "Rusya’nın harcamaları için tahmin ettiğimiz seviye sadece ilk 20 günlük kısmı kapsıyor. Rusya’nın Suriye’ye asker sevkiyatı ile bu rakam çok daha fazla yükseldi" dedi.

IHS’nin verilerine göre ise Rusya’nın Suriye’deki hava operasyonları ve askeri varlığının bir günlük maliyeti ise 2,4 ile 4 milyon dolar arasında değişiyor.

Rusya’nın Suriye’deki askeri varlığının, dış yaptırımlar ve düşük petrol fiyatları karşısında zorda olan ekonomiye muhtemel etkileri konusunda ise uzmanlar arasında farklı görüşler bulunuyor.

Moskova Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Askeri-Politik Araştırmalar Merkezi Uzmanı Şarbatullo Sodikov, Rusya'nın Suriye'deki operasyonlarının ülke ekonomisini etkileyecek düzeyde olmadığını savundu.

5 Aralık Partisi Kurucusu Sergey Davidis ise Rusya'nın Suriye'ye askeri müdahalesinin ülke üzerinde ekonomik etkileri olacağını öne sürdü. Bu arada Rusya Merkez Bankası verilerine göre, bu yılbaşından eylül sonuna kadarki dönemde Rusya'dan net sermaye çıkışı 85,3 milyar doları buldu.


Etiketler; #rusya suriye
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.